‘Zalim Fırat’ artık ağıt yaktıramayacak

Malatya’yı Elazığ’a bağlayan Kömürhan Köprüsü açıldı. Köprünün eski halini anlatan türkü Yeşilçam’ın unutulmaz filmi ‘Eşkıya’nın da müziğiydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu türküyü hatırlatarak, “İnşallah artık Fırat’ın azgın sularında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın ardından ağıtlar yakılmayacak” diyerek açılışı yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Zalim Fırat’ artık ağıt yaktıramayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “2021’de, Cumhurbaşkanlığının ve Meclisimizin öncülüğünde, ülkemizdeki tüm kesimlerin katılımıyla büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için gereken adımları milletimizle birlikte atacağız” dedi. Elazığ Kömürhan Köprüsü bağlantı tüneli ile yolunun açılışına video konferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kömürhan Köprüsü’nün mili bir mühendislik eseri olduğunu belirtti. Erdoğan konuşmasına 2021 yılının reform yılı olacağını belirterek başladı ve şunları söyledi: “Milletimizin ihtiyacı olan hem mevcut eksiklerimizi giderecek hem gelecekteki ihtiyaçlarımızı karşılayacak reformları, biz hayata geçirdik. İnşallah 2021’i de bir reform yılı haline dönüştüreceğiz. Cumhurbaşkanlığı’nın ve Meclisimizin öncülüğünde, ülkemizdeki tüm kesimlerin katılımıyla büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için gereken adımları milletimizle birlikte atacağız. Ekonomide ve hukukta yapacağımız reformlarla ülkemizi, yatırım, üretim, istihdam, özgürlükler bakımından geliştirerek, hedeflerimize daha kolayca ulaşabileceğimiz bir iklim oluşturmakta kararlıyız.

‘AŞIMIZ EN GEÇ NİSANDA HAZIR’

Allah’ın takdiriyle, 2021’i her alanda yeni bir şahlanış yılı haline getirmek istiyoruz. Yurtdışından temin ettiğimiz aşıların uygulanmaya başlanmasıyla salgınla mücadelede önemli bir eşiği aşacağımıza inanıyorum. İnşallah, en geç nisan ayında geliştirme çalışmaları hızla süren kendi aşılarımızı da kullanıma hazır hale getirmiş olacağız. Son yıllarda mücadelemizle elde ettiğimiz kazanımlar önemlidir. Asıl önemlisi, bunları koruyup daha ileriye taşıyacak adımları atmamızdır.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER