Sadece 50 km uzaklıkta, gidenler İstanbul'a dönmüyor! 'Burada güvendeyiz, şehir merkezinde virüs var'

Koronavirüsü salgını nedeniyle Beykoz Riva’da bulunan köylerine gelen vatandaşlar, kendilerini köyde güvende hissettiklerini belirterek, evlerine dönmüyorlar.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sadece 50 km uzaklıkta, gidenler İstanbul'a dönmüyor! 'Burada güvendeyiz, şehir merkezinde virüs var'

Tüm dünyayı etkileyen korana virüs salgını Türkiye'de de etkisini göstermeye devam ederken, İstanbul'da şehir merkezinde oturan bazı kişiler daha güvenli olduğu gerekçesiyle kentteki köylerine gitmişlerdi. Korona virüs nedeniyle şehir merkezine dönmek istemediklerini belirten vatandaşlar bu kışı köylerinde geçirecek. Vatandaşların evlerine dönmek istemedikleri köy drone ile havadan görüntülendi.

Sadece 50 km uzaklıkta, gidenler İstanbul'a dönmüyor! 'Burada güvendeyiz, şehir merkezinde virüs var' - Resim : 1

Vatandaşların ayrılmak istemedikleri Bozhane Köyü, İstanbul merkezine 50 km, Beykoz ilçesine 21 km uzaklıkta yer alan ve 16. yüzyılda kurulduğu düşünülen köyün, tarihi Bozhanlı Türklerine dayanıyor. Dört tarafı ormanlarla çevrili olan bu şirin köyde, halk geçimlerini odunculuk, hayvancılık ve tarımla sağlıyor. Eski zamanlardan kalan binalar ve modern binalar ile harmanlanmış olan Bozhane Köyü, toplamda 150 haneyi içerisinde barındırıyor. Öte yandan Bozhane köyü drone ile havadan görüntülendi.

Sadece 50 km uzaklıkta, gidenler İstanbul'a dönmüyor! 'Burada güvendeyiz, şehir merkezinde virüs var' - Resim : 2

6 aydır köyümüzde yaşıyorlar

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER