Antalya 'güvenli tatil' ile yabancı rakiplerini geride bıraktı

Türkiye'nin turizmdeki amiral gemisi Antalya, 1-22 Eylül döneminde rakipleri Mayorka, Girit, Rodos'a gelen turistlerin toplamı kadar misafir ağırladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Antalya 'güvenli tatil' ile yabancı rakiplerini geride bıraktı

"Turizmin başkenti" Antalya, bu yıl Akdeniz'deki turizm bölgeleri arasında en fazla turist ağırlayan destinasyon oldu. Dünyanın en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Antalya, turizmde geçen sene en iyi yılını yaşadı ve 2020 için 18 milyon turist hedefiyle sezona başladı. Ancak dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle turizm sezonuna geç başlayan kent, 10 Ağustos'ta Rusya'dan direkt uçuşların başlamasıyla hareketlendi.

Yılbaşından 22 Eylül'e kadar 170 ülkeden 2 milyondan fazla yabancı turistin tatil için tercih ettiği kent olan Antalya, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda başlatılan "Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı" ile salgın sürecinde "sağlıklı ve keyifli" tatilin adresi oldu.

"Türkiye en yoğun turist alan ülke oldu"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER