Diyanet 'Banka kredisiyle kurban kesilir mi?' sorusunu cevapladı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Diyanet İşleri Başkanlığı, vatandaşlardan gelen soruları cevaplamaya devam ediyor. 'Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? sorularına Diyanet İşleri Başkanlığı cevap verdi.

GASTE24 GASTE24
Diyanet 'Banka kredisiyle kurban kesilir mi?' sorusunu cevapladı

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığının "Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi?" sorusuna cevabı şöyle:

"Kurban kesmek, akil (akıl sağlığı yerinde), baliğ (ergen), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan bir müslümanın yerine getireceği mali bir ibadettir (Merğinani, el-Hidaye, VII, 146).

İster vacip isterse nafile olarak kurban kesecek kimse, kurbanını peşin satın alabileceği gibi, borçlanarak da satın alabilir. Bu, kurbanın sıhhatine engel teşkil etmez. Ancak faizli borç alması durumunda faiz verme yasağını işlediği için günaha girmiş olur. (Bkz. Bakara, 2/275-279; Müslim, Müsakat, 105, 106; Ebü Davüd, Büyü', 4). Kendi imkanlarıyla kurban kesemeyecek olanların böyle yöntemlere başvurmaları dinen uygun değildir."

Kaynak:Memurlar

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER