Faiz kararı sonrasında dolar yükselişte

Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde 5.7450 civarında bulunan dolar/TL, kararın ardından yukarı yönlü tepki verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyareti öncesi 5.85'e yakın bir seyir izleyen dolar/TL, dün 7 Ekim'den bu yana en düşük olan 5.7250'ye kadar gerilemişti.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Faiz kararı sonrasında dolar yükselişte

Türkiye'nin Suriye konusunda ABD'nin ardından Rusya ile de anlaşması ve ABD'nin yaptırımlarının kalkmasıyla güne 5.73 ile 2 haftanın en düşük seviyelerinde başlayan dolar kuru, bu seviyeden gelen taleple hafif yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı öncesinde 5.7450 civarında bulunan kur, faiz kararı ardından yukarı yönlü hareket etti ve 5.76 seviyesinin üzerine çıktı. İlk tepkiyle 5.77 seviyesine yaklaşan kurda işlemler saat 14:20 itibariyle 5.7550 seviyesinden geçiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyareti öncesi 5.85'e yakın bir seyir izleyen dolar/TL, dün 7 Ekim'den bu yana en düşük olan 5.7250'ye kadar gerilemişti.

Şimdi gözler bugün açıklanacak bir diğer faiz kararı için Avrupa Merkez Bankası'nda (ECB) olacak.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER