‘Yerli turiste dramatik fiyat artışı yapılmayacak’

GEÇEN yıl döviz kurlarında yaşanan fiyat hareketleri, en çok yerli turisti etkilemiş, artan yabancı turist sayısı ile birlikte Türkiye’deki otel fiyatları yükselmişti. Birçok otel yüzde 50’den fazla fiyatlarına zam yapmıştı. Ancak bu yıl geçen yılın aksine fiyatlar konusunda daha sakin bir dönem yaşanıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Yerli turiste dramatik fiyat artışı yapılmayacak’

Kasım ayında başlayan erken rezervasyon süreciyle birlikte sektör temsilcileri bu yıl yerli turiste yönelik fiyat artışının geçen yıla kıyasla daha düşük olacağını, bazı yerlerde fiyatlarda artış yaşanmayacağını ifade ediyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) Genel Kurulu öncesinde bir grup gazeteciyle bir araya gelen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm sektörü ve fiyatlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bu yıl otel fiyatlarında dramatik artışlar yaşanmayacağının altını çizen Bağlıkaya, “Tesisler önemli bir kapasiteyi yabancı turiste ayırıp ona önceden bir fiyat verdiği için yerli turist fiyatını da bununla karşılaştırarak yapar. Yerli turistin tatil yaptığı dönemler yüksek sezona geliyor ve fiyatlar artmış oluyor. Döviz/TL bazında geçen yıl artışlar yaşandı ama gelecek sezon makul seviyelerde artış olacak. Yeni vergilerin (konaklama vergisi) payı olacak. Yurtiçi her zaman Türkiye için güvenilir pazardır, diğerleri kırılgan. Yerli turist tatil için yurtdışında aradığını bulamıyor. Fiyat ve tesis bakımından dünyada rakibimiz yok” diye konuştu.

 

KÜLTÜR TURİZMİ İLGİSİ

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER