YPG/PKK'nın 12 kilometrelik tünelinde konteynır oda!

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde, terör örgütü YPG/PKK'nın kırsal alanla kent merkezini birbirine bağlayan 12 kilometre uzunluğunda bir tüneli daha ortaya çıkarıldı.

GASTE24 GASTE24
YPG/PKK'nın 12 kilometrelik tünelinde konteynır oda!

Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı Harekatı ile terörden arındırılan Tel Abyad'da güvenlik güçleri tarafından, terör örgütü YPG/PKK'ya ait tünellerden biri daha bulundu. 

Tam 12 kilometre uzunluğunda

İlçenin batı kırsalından başlayan 12 kilometre uzunluğundaki tünel, Suriye-Türkiye sınırına, kent merkezine ve güneydeki Ayn Arus beldesine uzanıyor.

Görüntülenen tünelde, teröristlerin barınmak için konteynır malzemelerinden odalar yaptığı, elektrik ve su hatları çekerek yerin altını geçici yaşam alanına çevirdiği görüldü.

YPG/PKK'nın 12 kilometrelik tünelinde konteynır oda! - Resim : 1

Teröristler, tünelleri Türkiye'nin olası askeri harekatlarına karşı direnme, sızma ve ani saldırı amacıyla kazmıştı.

Harekat sırasında birçok farklı girişi bulunan tünellerden tespit edilenlerin girişleri uçak ve topçu saldırılarıyla çökertilmişti.  

YPG/PKK'nın 12 kilometrelik tünelinde konteynır oda! - Resim : 2

Barış Pınarı Harekatı ile terörden arındırılan Rasulayn'da çok sayıda tünel bulunmuştu.

Sivilleri kendisine kalkan yapan YPG/PKK'nın hastane ve okulların altına kazdığı tünel ve sığınaklar ortaya çıkarılmıştı.  

YPG/PKK'nın 12 kilometrelik tünelinde konteynır oda! - Resim : 3

Kaynak: AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER