KCHOL hissesi teknik analizi ve hisse yorumu

Oyak Yatırım, Koç Holding için 32,00 TL hedef fiyatla "Endeksin Üzerinde Getiri" tavsiyesini korudu

BORSAMATİK BORSAMATİK
KCHOL hissesi teknik analizi ve hisse yorumu

Oyak Yatırım, Koç Holding için 32,00 TL hedef fiyatla "Endeksin Üzerinde Getiri" tavsiyesini korudu.

Rapordaki detaylar şöyle:

Koç Holding üçüncü çeyrekte 3,3 milyar TL’lik piyasa beklentisinin (bizim beklentimiz: 3,3 milyar TL) üzerinde 4,1 milyar TL net kar açıkladı. Pozitif sapmada özellikle otomotiv ve bankacılık segmentlerinin beklenenin üzerinde karlılığı ve kur farkı karları etkili oldu.

Net kar, beyaz eşya dışındaki tüm iş kollarının geçen seneye göre artan performansıyla düşük bazın da etkisiyle yıllık %78 büyüdü. Net kar geçen çeyreğe göre de enerji ve
gıdadan daha az katkıya rağmen bankacılık, otomotiv ve beyaz eşya sektörünün artan katkılarıyla %28 büyüme kaydetti.

Şirket üçüncü çeyreği geçen çeyrekteki 455mn doların altında 397mn dolar solo net nakit pozisyonu ile tamamladı. Net aktif değerine göre %29 iskontolu (son 2 yıl ortalaması %18) olan hisselerle ilgili %25 yükselme potansiyeline işaret eden 32.00 TL/hisse hedef fiyat ile Endeks Üzerinde Getiri tavsiyemizi sürdürüyoruz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER