Afgan göçmenlerin ‘Bekleme evleri’ne baskın

Afganistan’da başlayan kaosun ardından Türkiye, Afgan göçünün önüne geçmek için İran sınır hattında üst düzey önlemler alıyor. Sınırda göçmenlerin geçiş noktaları duvar, dikenli tel, hendeklerle kapatılıyor. Türkiye’ye yasa dışı giriş yapan Afganların kent merkezinde kaldığı ‘bekleme evleri’ ismi verilen noktalara da operasyonlar yapılıyor. Van’ın İpekyolu ilçesinde derme- çatma tek göz bekleme evine yapılan baskında 25 Afgan göçmen yakalandı. Türkiye’ye geçmek için sınır hattında 3 gün boyunca yürüyerek en uygun zaman ve yeri belirleyen Afgan göçmenlerin İstanbul’a oradan da Avrupa’ya gitme hayalleri yarım günde son buldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Afgan göçmenlerin ‘Bekleme evleri’ne baskın

İRAN üzerinden Türkiye’ye yasadışı yollardan geçerek anlaştıkları insan kaçakçılarının belirlediği ahırdan bozma, tek göz ‘şok evleri’ de denilen bekleme yerlerinde kalan Afganlıların yakalanmasına yönelik operasyonlar yapılıyor. Van’ın İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi’nde bir bekleme evine polis baskın yaptı. Operasyonda, üzeri naylonla kapatılan, kümes benzeri bekleme evinde 25 Afgan göçmen yakalandı. Van’dan İstanbul’a, buradan ise Avrupa’ya yeni umutlar için yola çıkan Afgan göçmenlerin bu hayalleri yarım gün sürdü. Afgan göçmenleri sınırdan alarak bekleme evine getiren bir insan kaçakçısı ise kaçmaya çalışırken yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan Afgan göçmenleri arasında yürümekte zorluk çeken, engelli ve hasta kişilerin de olduğu dikkat çekti.

Afgan göçmenlerin ‘Bekleme evleri’ne baskın - Resim : 1

5 BİNİN ÜZERİNDE AFGAN YAKALANDI

Yasadışı yollardan sınırı geçerek insan kaçakçıları aracılığıyla Van’daki bekleme evlerine getirilen Afganlara yönelik kent merkezi ve ilçelerde operasyonlar aralıksız devam ediyor. Şu ana kadar 5 binin üzerinde Afgan göçmen yakalandı. Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Özel Harekat ve olası terör saldırılarına karşı Terörle Mücadele polislerinin katıldığı operasyonlarda, Afgan göçmenlerin bulunabileceği her noktaya baskın yapılıyor. Daha önce tespit edilen Afgan göçmenlerin saklandığı değerlendirilen bir çok bekleme evleri ise iş makineleriyle yıktırıldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER