için kaldı

‘Mısır halkının başı sağolsun’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ölüm haberiyle ilgili dün akşam açıklamalar yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Mısır halkının başı sağolsun’

Nakkaştepe Millet Bahçesi’ne yaptığı ziyarette Erdoğan, Mursi’nin ölüm haberini arabadan inerken aldığını belirterek “Maalesef mahkeme salonunda bu cereyan etmiş. Ben öncelikle Mursi kardeşimize, şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm onunla aynı yolu yürüyen kardeşlerimin başı sağ olsun. Mısır halkının başı sağ olsun diyorum.” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin ölüm haberiyle ilgili dün akşam açıklamalar yaptı. Nakkaştepe Millet Bahçesi’ne yaptığı ziyarette Erdoğan, Mursi’nin ölüm haberini arabadan inerken aldığını belirterek “Maalesef mahkeme salonunda bu cereyan etmiş. Ben öncelikle Mursi kardeşimize, şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm onunla aynı yolu yürüyen kardeşlerimin başı sağ olsun. Mısır halkının başı sağ olsun diyorum.” diye konuştu. 

Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’ndeki ‘94 Ruhuyla Cihannüma ve Kadim Dostlar Buluşması’nda yaptığı konuşmada Mursi’nin Müslüman Kardeşler Hareketi içinde yürüttüğü demokratik mücadele ile öne çıktığını söyleyerek özetle şöyle konuştu:

“Kendisi ile hem Cumhurbaşkanı seçilmeden önce hem de seçildikten sonra yakın dostluğumuz oldu. Darbe mahkemelerinde yargılanan ve idam cezasına çarptırılan merhum Mursi’nin yine bir mahkeme salonunda son nefesini vermiş olması, adeta kendisine ve halkına yıllardır yapılan zulmün bir sembolüdür. Zalimler, mazlumların canlarına kastedebilir hatta onları öldürmek suretiyle şehadete yürümesine vesile olabilirler. Fakat verdikleri mücadelenin izzetine asla halel getiremezler. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER