Beşiktaş ve Galatasaray arasındaki Ghezzal yarışı alevlendi

Süper Lig'de geçen sezonun flaş ismi Rachid Ghezzal'ın yeni sezonda hangi takımda forma giyeceği merak konusu oldu. Sezonun bitmesinin ardından Leicester City'e dönen Ghezzal için Galatasaray ve Beşiktaş transfer savaşı veriyor. İşte transferde önde olan kulüp ve konuşulan rakamlar...

F5HABER F5HABER
Beşiktaş ve Galatasaray arasındaki Ghezzal yarışı alevlendi

Ezeli rakipler Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki Rachid Ghezzal yarışı kızışmaya başladı. Beşiktaş ve Galatasaray'ın yaptıkları teklif ortaya çıkarken Leicester City, Süper Lig deviyle transfer konusunda anlaşmaya vardı.

Siyah-beyazlılar çifte şampiyonlukta büyük payı bulunan Cezayirli yıldıza ilave bonuslar hariç senelik net 2 milyon 250 bin euro önermişti.

Yönetim bu teklifin üzerine çıkmazken Ghezzal’ın 3 milyon euro istediği ve indirime yanaşmadığı belirlendi. Siyah-beyazlıların takım içi maddi dengeleri bozmamak için teklifi artırmadığı öğrenildi.

Galatasaray’ın ise Teknik Direktör Fatih Terim’in istediği Ghezzal konusunda somut adımlar attığı ortaya çıktı. Sarı-kırmızılı yönetim yetenekli oyuncuyla 2.8 milyon eurodan 3+1 senelik anlaşma sağlandı.

Cim-Bom, Leicester City ile de 4 milyon euro bonservis konusunda el sıkışırken, ödeme planı için görüşmeler başladı.

Rachid Ghezzal ve menajeriyle yapılan görüşmelerde ilerleme sağlayamayan Beşiktaş’ın alternatif arayışlarına başladığı öğrenildi. Cezayirli yıldıza senelik 3 milyon euro ödemek istemeyen siyah-beyazlılar mali kriterlerinden taviz vermeyecek. Yöneticilerin kendi aralarında yaptıkları son değerlendirmede, “Ghezzal’a bu parayı verirsek, takımda şampiyonluğa katkı sağlamış diğer oyunculara ne diyebiliriz? Örneğin bu kadar fedakarlık yapmış bir Rosier’e ne yanıt vereceğiz” ifadelerini kullandıkları belirlendi.

Bu arada Galatasaray’ın Rosier’den kariyerine Beşiktaş’ta devam etmek istemesi nedeniyle vazgeçtiği aktarıldı.

Kartal, Valentin Rosier’i resmen renklerine bağlamak için artık geri sayıma geçti. Fransız sağ bekin kulübü Sporting Lizbon’la uzun süredir bonservis pazarlığı yapan siyah-beyazlılar teklifi son olarak 4.5 milyon euroya yükseltti.

Portekiz ekibinin 5 milyon euroda ısrarcı olduğu ancak Rosier’in başka bir kulübe gitmeyi kabul etmemesi nedeniyle Beşiktaş’ın teklifine, “evet” demek zorunda kalacağı bildirildi.

Rosier, Beşiktaş ile Sporting Lizbon’un bonservis bedelinde anlaşma sağlamaları halinde hemen İstanbul’a gelerek, takımla birlikte çalışmalara başlayacak. Geçtiğimiz sezon ortaya koyduğu başarılı performansla alkışları toplayan 24 yaşındaki futbolcu, siyah-beyazlı kulüple 4 yıllık sözleşme imzalayacak.

Bonservis sorununun çözülmesi için kendi ücretinde indirim yapan Rosier yıllık 1 milyon 200 bin euro kazanacak. (Skorer)

SONRAKİ HABER