için kaldı

Rusya'dan kilit şirkete siber saldırı!

Rus istihbaratının, ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki azil soruşturmasına yol açan Ukrayna soruşturmasında adı sıkça geçen Burisma Holdings adlı enerji şirketine siber saldırı düzenlediği bildirildi.

VATAN VATAN
Rusya'dan kilit şirkete siber  saldırı!

Rusya'nın askeri istihbarat birimi GRU'nun Burisma Holdings'in  çalışanlarına yönelik siber saldırı düzenlediği California merkezli Area 1 adlı  güvenlik şirketinin siber saldırı raporunda ortaya çıktı.   Area 1’in hazırladığı 8 sayfalık raporda, Rus ajanlarının Ukraynalı  şirketten hangi bilgileri aldığı belirtilmezken, siber saldırının zamanlama  olarak ABD'de Trump'a yönelik azil soruşturmasına denk gelmesi dikkati çekti.   Rapora göre, Rus ajanlar, eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın oğlu  Hunter Biden'ın oğlunun bir zamanlar yönetim kurulu üyeliği yaptığı şirketin veri  tabanlarına ulaşmak için çalışanlarının elektronik posta kullanıcı adları ve  şifrelerini çaldı.   Amerikan medyasında Rus ajanların Demokrat başkan aday adayı Joe  Biden'a zarar verecek malzemeye ulaşmaya çalıştığı yorumları yapıldı.   Şirket azil soruşturmasında kilit   Eski Başkan Yardımcısı Biden'ın makamını kullanarak, oğlunu, şirketle  çalışırken karıştığı iddia edilen yolsuzluklardan dolayı, korumak için Ukraynalı  yetkililere baskı yaptığı, dönemin Ukrayna Başsavcısını görevden aldırmak için  uğraştığı öne sürülüyor.   Eylül ayında basına sızan ve 25 Temmuz'da yaptıkları telefon  görüşmesinde Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e, rakibi Joe  Biden ve oğlunun karıştığı yolsuzlukları soruşturması durumunda ABD'nin ülkesine  yardım edeceğini söylediğini iddia eden muhbir raporu, azil soruşturmasının  fitilini ateşlemişti.   Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Nancy Pelosi, 24 Eylül'de  "ABD'nin ulusal güvenliğine zarar verdiği" ve "Başkanlık yeminine ihanet ettiği"  gerekçesiyle Trump'a yönelik azil soruşturması sürecini başlattıklarını  açıklamıştı.   Beyaz Saray ise 25 Eylül'de Trump-Zelenskiy görüşmesinin dökümünü  yayımlamış, Ukrayna'ya yardımlarla görüşme arasında ilişki olmadığını savunmuştu.   Temsilciler Meclisi, 31 Ekim'de yapılan oylama ile azil  soruşturmasının usullerini oylamış ve kamuya açık oturumların yapılmasını  kararlaştırmıştı. Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesindeki kamuya açık  oturumlar ise 13-21 Kasım'da yapılmıştı.   Trump, ilk günden bu yana azil soruşturmasını, "Rusya soruşturmasında  umduklarını bulamayan Demokratların bir cadı avı" olarak nitelendirerek, suçsuz  olduğunu savunuyor.   Temsilciler Meclisi geçen ay Trump’ı görevini kötüye kullanmak ve  Kongre’nin çalışmasını engellemekle suçlayan iki azil gerekçesini onaylamıştı.     Gerekçelerin yarın Senato’ya gönderilmesi ve kısa süre içinde  Senato'daki yargılama sürecinin başlaması bekleniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER