1 milyon kişi izledi

Fransa Ulusal Orkestrası sanatçılarının internet üzerinden bir araya gelerek Ravel’in Bolero’sunu seslendirdikleri konseri bir milyonu aşkın kişi izledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
1 milyon kişi izledi

Koronavirüs salgını nedeniyle milyonlarca insan evlerinde kalırken Fransa Ulusal Orkestrası, karantina günlerine müzikle renk kattı. Sanatçılar, internet üzerinden bir araya gelerek Ravel’in İspanyol dansı olan Bolero’yu çaldı. Çalınan enstrümanlar, daha sonra montajda birleştirilerek bir bütün haline getirildi.

51 enstrümanla performans sergileyen sanatçılar, evlerinde kendi cep telefonlarıyla çekilen görüntülerini seyircilerle paylaştı. Projeden sorumlu Radio France video editörü Dimitri Scapolan, “Birlikte çalmayan enstrümanların sesini senkronize etmeyi asla hayal edemezdim. Tek yapmam gereken seviyeleri biraz ayarlamak ve biraz tınlama eklemekti. Bu bir zevkti” diye konuştu.

Dünyanın en tanınmış klasik müzik parçalarından biri olan Bolero’nun bu sıra dışı yorumu, Şef Didier Benetti tarafından farklı bir versiyona dönüştürüldü. Orijinal eser yaklaşık 15 dakika uzunluğunda. Sanatçıların kendilerini tek tek tanıtmalarıyla başlayan video, YouTube’a yüklendiği 29 Mart’tan bu yana bir milyondan fazla görüntüleme aldı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER