Çok zorlanan da var, kolayca uyum sağlayan da... Dijital detoks ne işe yarıyor?

Eğer siz de telefonunuzu kontrol etmeden uzun süre duramıyor, işiniz olmadığı halde saatlerce internette vakit geçiriyorsanız ‘dijital detoks’ yapmanın tam sırası olabilir! Dijital detoksu, deneyimleyen kişilerden dinledik...

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çok zorlanan da var, kolayca uyum sağlayan da... Dijital detoks ne işe yarıyor?

Sabah uyandığımızda daha gözümüzü açmadan alarmın çalmasıyla ilk iş telefonumuza uzanıyoruz. Hazır elimiz değmişken uygulamalardan gelen bildirimleri kontrol ediyor, sosyal medya hesaplarımız arasında geziniyoruz. Bunu yaparken bazen zamanın nasıl geçtiğini anlamıyor ve hızla yataktan kalkıyoruz ama gün içinde de pek çok kez telefonumuzu kontrol ediyoruz. Oysa her geçen gün artan teknoloji kullanımının hem fiziksel hem de psikolojik pek çok zararı mevcut. Bu ciddi etkilerden rahatsız olan kişiler çareyi dijital detoks yaparak arınmada buluyor. Peki, dijital detoks neden gerekli, uyguladıktan sonra neler değişiyor? Deneyimleyen kişilerle konuştuk, bu süreçte neler yaşadıklarını anlatmalarını istedik.

DİJİTAL DETOKS SONRASI ANKSİYETE NÖBETLERİM AZALDI

Danielle Grace / İçerik Üreticisi (23)

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER