için kaldı

Erzurum'da Allahuekber şehitlerini andılar

Sarıkamış Harekatı’nın 107'nci yıl dönümü öncesi Allahuekber şehitleri, Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) tarafından Kars Kapı Şehitliği'nde düzenlenen törenle anıldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Erzurum'da Allahuekber şehitlerini andılar

Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’ne katılmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafından Erzurum'a gelenler, ER-VAK tarafından Kars Kapı Şehitliği’nde düzenlenen anma törenine katıldı. Törene izciler, üniversite öğrencileri ve çok sayıda Erzurumlu da eşlik etti. Termometrelerin sıfırın altında 13 dereceyi gösterdiği kentte, karla kaplı mezarlıkta dua eden vatandaşlar, atalarını bir kez daha andı.

Erzurum'da Allahuekber şehitlerini andılar - Resim : 1

Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel, Sarıkamış Harekatı’nın başladığı 22 Aralık’ın önemli bir gün olduğunu belirtti. Sarıkamış Harekatı’nın Türk tarihinin en acı sayfalarından biri olduğunu ifade eden Güzel, "Bugün hareket sırasında eksi 40 derecede, tifüse, düşmana, soğuğa karşı mücadele eden Mehmetçiklerin hazinlik hikayesinin yaşandığı gün, bugünü idrak etmek, gelecek nesillere birtakım mesajlar vermek düşüncesiyle buradayız" diye konuştu.

Harekatın 1914 yılının 22 Aralık'ta Erzurum'dan başladığını ifade eden Güzel, "5 Ocak'ta ordumuzun geri çekilmesiyle birlikte trajik bir sayfa kapanmış oldu. Ama tabii gönüllerde bu sayfa asla kapanmadı. Erzurum bu konuda üs merkeziydi, plan burada hazırlanmıştı ve 3'üncü Ordu'nun komutanı Hafız Hakkı Paşa gördüğünüz gibi bu mezarlıkta şehit olmuştu. Buraya defnedildi. Bu şehitliğin bizim için özel bir yeri var. Bu münasebette 22 Aralık gününü idrak etmek gelecek nesillere, birtakım mesajlar vermek 'Ey fikri mukaddes ruhu yüce emaneti hak olan şehitlerimiz torunlarınız sizi unutmadı' demek düşüncesiyle buradayız" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER