Son dakika... Bakan Akar'dan F-35 açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin NATO'nun merkezinde duran bir müttefik olduğunun altını çizerek, "NATO'dan uzak durmak gibi bir niyetimiz ya da girişimimiz yok." dedi. ABD ile F-35'ler konusunun gündemde olduğunu belirten Akar, Türkiye'nin bu konunun da çözüme kavuşması için kendi pozisyonunu en doğru ve kapsamlı şekilde anlatarak sabırla çabalarını sürdürdüğünü söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika... Bakan Akar'dan F-35 açıklaması

Akar, Katar'da düzenlenen 19. Doha Forumu kapsamında Katar Savunma Bakanı Halid Bin Muhammed el-Attiye ile katıldığı "Bozulan Dünya Düzeni: Ortaya Çıkan Küresel Güvenlik Sorunlarını Yenilikçi Çözümlerle Karşılamak" başlıklı oturumda, Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Büyükelçi Wolfgang Ischinger'ın sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasının, NATO'ya ve Türkiye'nin İttifak'a üyeliğine etkilerine ilişkin bir soru üzerine Akar, "Biz, NATO'nun merkezindeyiz. Hala NATO'nun merkezindeyiz. Hiçbir yere gitmiyoruz, NATO'dayız." yanıtını verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER