için kaldı

'Almanya'dan da aynı saygıyı beklemek hakkımız'

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı, "Biz Alman veya yabancı parlamenterlere nasıl saygı gösteriyorsak onlardan da aynı saygıyı ve nezaketi beklemek hakkımız. Ülkem adına incitici oldu." dedi.

F5HABER F5HABER
'Almanya'dan da aynı saygıyı beklemek hakkımız'

TBMM (AA) - TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, Almanya ziyareti sırasında yaşadıklarını Mecliste gazetecilere anlattı.

Almanya ziyareti sırasında kaybettiği çantasında pasaportunun da bulunduğunu belirten Bahçekapılı, konsolosluk yetkililerinin durumla ilgilendiğini ve geçici pasaport verdiklerini söyledi.

Köln Havalimanından çıkarken Alman polisinin kötü muamelesine maruz kaldığını ifade eden Bahçekapılı, "İncitici oldu gerçekten ülkem adına. Bu benimle ilgili bir sorun sadece. Bireysel olarak da çok üzüldüm. Ben bu ülkenin parlamenteriyim. Biz Alman veya yabancı parlamenterlere nasıl saygı, nezaket gösteriyorsak onlardan da aynı şekilde saygıyı ve nezaketi beklemek hakkımız. Ama maalesef böyle bir uygulama olmadı. Kötü bir an geçirdim." diye konuştu.

Gazetecilerin "Gözaltına mı almaya çalıştılar" sorusuna Bahçekapılı, "Evet. Havaalanının karakoluna götürdüler. Yurda hani böyle kaçak girmiş gibi olan insanların arasında bekletildim." cevabını verdi.

-"Nezaketsiz tavırlarla bekletildim"



Neden böyle bir muameleye maruz bırakıldığı sorulan Bahçekapılı, "Şunu söyleyebilirim; Türkiye yükselen bir güç, Türkiye bağımsızlığını korumak ve geleceğini bağımsız bir şekilde kurgulamak isteyen bir ülke. Sanıyorum bundan çekiniyorlar." ifadelerini kullandı.

Bahçekapılı, krizin ne şekilde çözüldüğü sorusuna ise uçağı kaçıracağını belirtmesi üzerine 'bizi ilgilendirmez' şeklinde cevap verdiklerini, yaşanan tartışmalar ışığında kendisini yaklaşık bir saat kadar orada nezaketsiz tavırlarla beklettiklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın olayı çok sert bir açıklamayla kınadığı hatırlatılan Ayşe Nur Bahçekapılı, "Çok teşekkür ediyorum. Meclisteki arkadaşlarım beni sevmelerinin yanında Türkiye'ye sahip çıkma anlamında da çok güzel bir örnek gösterdiler." diye konuştu.

SONRAKİ HABER