Cinayet sarmalı

1. Fabrikatör Orhan Adıbelli 4 Ağustos tarihinde Kayseri’de öldürüldü. 2. Gaziantep’te yakalanan tetikçi Emrah Yıldırım, “Sadık Onur Mert azmettirdi. Yakalanırsam Cevat Bozdağ’ın adını vermemi söyledi” dedi. 3. Bozdağ’ın 6 Haziran’da Hollanda’da öldürüldüğü ortaya çıktı. 4. Bozdağ’ın cenazesinde, 2 ay sonra öldürülecek olan Orhan Adıbelli de vardı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Cinayet sarmalı

Uzun yıllar Hollanda’da yaşayan Orhan Adıbelli (49), Haziran 2013’te, beraberinde yüklü bir para ile Türkiye’ye döndü. Eşi ve iki çocuğu ile Kayseri’ye yerleşen Adıbelli, Kocaeli, Konya ve Kayseri’de bir dizi yatırım yaptı. Uyuşturucu ticareti suçundan bir süre tutuklu kalan Adıbelli, sahibi olduğu Kayseri Çimento A.Ş. ofisinde 4 Ağustos’ta silahlı saldırıya uğradı. Adıbelli’yi şirket çalışanlarının gözleri önünde gün ortasında öldüren Emrah Yıldırım (26), 10 gün sonra Gaziantep’teki yol kontrolünde yakalandı.

‘TETİKÇİLİK İŞİ VAR’

Üç ay süren savcılık soruşturması sonrası hazırlanan iddianame Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi, ilk duruşma için ocak ayı sonuna gün verildi. Dava dosyasına göre, Ekim 2019’da ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan cezaevinden çıkan tetikçi Emrah Yıldırım, cinayeti 2 milyon Euro karşılığı işlediğini söyledi. Yıldırım, paranın 200 bin lirasını elden aldığını belirtip kalan kısmı için ise “Almanya’da yaşayan teyzem B.Y.’nin hesabına göndereceklerdi” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER