için kaldı

Sakarya'dan yılın ilk çeyreğinde 1,3 milyar dolarlık otomotiv ihracatı

Türkiye'nin önde gelen otomotiv firmalarına ev sahipliği yapan Sakarya'da, yılın ilk çeyreğinde üretilen 83 bin 491 aracın 58 bin 54'ü ihraç edildi, 1 milyar 287 milyon 916 bin dolar gelir sağlandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Sakarya'dan yılın ilk çeyreğinde 1,3 milyar dolarlık otomotiv ihracatı

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yeni yılda üretim ve dış satımdaki yükselişini sürdüren Sakarya, ihracat sıralamasında İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Gaziantep ve Ankara'nın ardından 7. sırada bulunuyor.

Başta otomotiv olmak üzere demir ve demir dışı metaller, iklimlendirme sanayi, kimyevi maddeler ve mamulleri, makine ve aksamları, çimento cam seramik ve toprak ürünleri, çelik, elektrik elektronik ile mobilya, kağıt ve orman ürünleriyle ekonomiye güç katan Sakarya'dan, yılın ilk 3 ayında yaklaşık 1,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Salgın nedeniyle ocak-mart döneminde taşıt ihracatındaki payı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 azalan kentte, en çok ihracat kalemi toplam dış satımın yüzde 90,2'sine karşılık gelen otomotiv endüstrisinde yapıldı. Söz konusu satıştan 1 milyar 287 milyon 916 bin dolar gelir elde edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER