Dünya Turizm Örgütü Başkan Yardımcısı Ihlau'dan Türk turizmine övgü

Dünya Turizm Örgütü Başkan Yardımcısı Gunter Ihlau, Türk turizminin gelecek yıllarda daha iyi olacağını söyledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dünya Turizm Örgütü Başkan Yardımcısı Ihlau'dan Türk turizmine övgü

Bu yıl 5'incisi İzmir'de düzenlenen HORECA Fair Ege Uluslararası Otel Ekipmanları Ağırlama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı için Türkiye'ye gelen Ihlau, dünya ve Türk turizmi ile ilgili, AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Turizmde gündemin Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) olduğuna işaret eden İhlau, salgının dünya turizmini henüz etkilemediğini dile getirdi.

Dünya turizminin salgın hastalıklara alışkın olduğunu belirten Ihlau, "Bu tip krizleri yaşadık. Şu anda birkaç kruvaziyer dışında bir etkilenme yok. Koronavirüsün etkilerini henüz göremiyoruz ancak ilerleyen süreçlerde virüsün yayılmasına göre ne olur bilemiyoruz. Zaman gösterecek." diye konuştu.

Ihlau, Kovid-19 nedeniyle Çin'e ve bölge ülkelerine gidemeyecek turistler için alternatif rotada ilk seçeneğin Latin Amerika olacağını düşündüğünü belirtti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER