"İdlib'de sivillerin kaçabileceği güvenli bir yer kalmadı"

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock, Suriye'nin kuzeybatısında rejim ve destekçilerinin saldırılarının devam ettiği İdlib'de sivillerin kaçabileceği güvenli hiçbir yer kalmadığını söyledi.

VATAN VATAN
"İdlib'de sivillerin kaçabileceği güvenli bir  yer kalmadı"

Lowcock, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada İdlib'de yaşanan  yıkımının boyunun kat ve kat arttığını ve son 15 günde hava ve kara saldırıları  nedeniyle en az 100 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.   Bölgede 900 binden fazla kişinin dondurucu hava koşullarında yürüyerek  ya da kamyonetlerin arkasında çatışmalardan kaçtığını belirten Lowcock, ''Güvende  olacaklarını düşündükleri daha kalabalık yerlere kaçıyorlar ancak İdlib'de hiçbir  şey güvenli değil. İdlib'de sivillerin kaçabileceği güvenli bir yer kalmadı.''  dedi.   Yaklaşık 50 bin kişinin ağaçların altında ve açık alanlarda  barındığını vurgulayan Lowcock, ''Bebeklerin, küçük çocukların soğuktan öldüğüne  dair günlük haberler geliyor. Savaş bölgesinden kaçıp da bebeklerinin soğuktan  donarak öldüğünü gören ailelerin acısını bir düşünün.'' diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER