İİHD'den viyadük kazası raporu: 4 işçi bile bile ölüme itilmiş

İZMİR'in Menemen ilçesi Koyundere mevkisinde Çanakkale- İzmir otoyolu viyadük inşaatına iskele çökmesi sonucu 4 kişinin ölümüyle ilgili raporunu açıklayan İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi, gerekli ve zorunlu önlemler alınmaması sonucu 4 işçinin göz göre göre ölüme itildiğini, bunun bir iş cinayeti olduğunu öne sürdü. Dernek, inşaatın iş sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili en son ne zaman...

F5HABER F5HABER
İİHD'den viyadük kazası raporu: 4 işçi bile bile ölüme itilmiş

İZMİR'in Menemen ilçesi Koyundere mevkisinde Çanakkale- İzmir otoyolu viyadük inşaatına iskele çökmesi sonucu 4 kişinin ölümüyle ilgili raporunu açıklayan İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi, gerekli ve zorunlu önlemler alınmaması sonucu 4 işçinin göz göre göre ölüme itildiğini, bunun bir iş cinayeti olduğunu öne sürdü. Dernek, inşaatın iş sağlığı ve iş güvenliğiyle ilgili en son ne zaman denetlendiğinin açıklanmasını istedi.

İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi, İzmir'in Menemen ilçesi Koyundere mevkisinde Çanakkale- İzmir otoyol inşaatında iskele çökmesi sonucu 4 işçinin ölümüyle ilgili yaptıkları incelemenin raporunu açıkladı. Üç kişilik inceleme heyetinin üyesi Sevtap Erdemir dernek binasında raporu okudu. Erdemir, 4 Ağustos günü meydana gelen olayın ardından 5 Ağustos'ta heyetlerinin incelemelerde bulunduğunu söyledi. Şantiye alanı ve çevresinde işçilerle görüştüklerini ve bilgi aldıklarını, gözlem yaptıklarını belirten Erdemir, yüklenici firmadan herhangi bir yetkili ile şantiye alanında bulunmadıkları için görüşemediklerini vurguladı.

'İSKELEDE DENGESİZLİK'

Raporda işçilerin yaşam alanlarının sağlıksız, havasız, hijyensiz bir ortam olduğunun tespit edildiği yer aldı. Tonlarca ağırlıkta olan iskele ayaklarından bazılarının altında boşluklar olduğu, yere temas etmediği, bazılarının da tahta takozlarla desteklenmeye çalışıldığı görüldüğü dikkat çekilen raporda '400 ton beton ve demir tutan iskelenin krikolarının ayarlı olmadığı, yıkılabileceği uyarısına rağmen beton dökme işlemine geçildiği, krikoların normalde 30 santim olması gerekirken 10 santim yapıldığı, iskelede dengesizlik olduğu' yer aldı.

Sevtap Erdemir, inşaatın iş güvenliği ve işçi sağlığı açısından müfettişlerce ne zaman denetlendiğinin açıklanmasını istedi.

'GÖZ GÖRE GÖRE ÖLÜME İTİLMİŞLER'

Raporun sonuç bölümünde 2015 yılının ilk 7 aylık diliminde 971 işçinin iş kazalarında öldüğüne dikkat çekilerek şöyle denildi:

(DHA - İZMİR, (DHA))
SONRAKİ HABER