için kaldı

Yok böyle bir nikah töreni

Ankara'da beden eğitimi öğretmeni gelin ve damat nikah töreninde davetlilere nikah şekeri yerine düdük ve tohum dağıttı. Törene eşofmanla gelen gelin ve damat davetlilere çiçek yerine top attı.

F5HABER F5HABER
Yok böyle bir nikah töreni

Ankara'da beden eğitimi öğretmeni gelin ve damat nikah töreninde davetlilere nikah şekeri yerine düdük ve tohum dağıttı. Törene eşofmanla gelen gelin ve damat davetlilere çiçek yerine top attı.

Ankara'da dünyaevine giren Umut Benlikara ile Aycan Turan çifti evlilik törenlerinin unutulmayacak bir anı olarak hatırlanmasını istedi. Gelinin annesi Nihal Turan'ın ilginç teklifi üzerine beden eğitimi öğretmeni olan çift, nikahlarını gelinlik ve damatlık yerine eşofman ve spor ayakkabı giyerek kıyılmasını kararlaştırdı. Nikaha, davetlilerin de eşofmanla gelmesi için davetiye gönderildi. Çift, özel hazırladıkları beyaz tişörtün ön kısmına kendi fotoğraflarını, arka kısmına ise nikah tarihi ve "Mr.Benlikara ve Mrs. Benlikara" yazdırdı. Ayakkabılarının toka kısmı ise kendi adları yer aldı.

ALKIŞ YERİNE DÜDÜK SESİ

Davetiyede yazıldığı gibi eşofman giyerek gelen davetliler, nikahın kıyılacağı salonun girişinde düdük verilince bir kez daha şaşırdı. Düdüğü alan davetlilerden bir isteklerinin olduğunu belirten çift, 'Evet' dedikleri zaman alkışlamak yerine düdük çalmalarını söyledi.

İzmir Marşı ile salona giriş yapan Umut ve Aycan çifti daha sonra nikah masasına oturdu. Nikah memuru "Eş olarak kabul ediyor musunuz?" sorusuna gelin ve damadın "Evet" cevabını vermesi üzerine davetliler alkış yerine düdük çalarak destek verdi. Çift, nikahın kıyılmasının ardından gelin çiçeği yerine masada bulunan topları davetlilere attı.

Gelin Aycan Turan, alkış yerine düdük sesini duymak istediklerini söyledi. Aycan, "Annem söylediğinde çok mutlu olduk. Çok hoşumuza gitti. Düdükleri önce dağıttık. 'Evet'ten sonra alkış sesleri olur. Beden eğitimi öğretmenleri nasıl koridorda düdük çalarsa salonda o sesi duymak istedik" dedi.

Kısa sürede hazırlandığını ifade eden Aycan, "Hazırlık süresi yaklaşık 2.5 dakika sürdü. Arkadaşlarım benden daha uzun sürede hazırlandılar. Biz aynı tişört aynı spor ayakkabıları tercih ettik. Onlar biraz daha zorlanmış olabilir" dedi.

BABA İKNA OLMADI TAKIM ELBİSE İLE GELDİ

Davetlilerin şaka yaptıklarını düşünerek tekrar aradığını söyleyen damat Umut Benlikara, "Bizim çok hoşumuza gitti. İnanmayanlar oldu. Biz fotoğraf çekip attık. Ondan sonra eşofman giyip geldiler. En azından elbise derdimiz olmadı. Beden eğitimi öğretmeni olarak eşofman, spor ayakkabı ve düdük ile geldik. Gayet eğlenceli oldu. Nikah şekeri yerine düdük ve tohum verdik. Bir farkındalık oluşturalım istedik."

Aileleri eşofman giyerek gelmesi konusunda ikna etmek için uğraştığını ifade eden Aycan, "Çok sıcak bakmadılar. En azından tişört spor ayakkabı konusunda ikna oldular. Sonunda ikna edebildim. Bize saygı duyup desteklediler" diye konuştu.

Umut Benlikara ise, "Ben ikna edemedim. Ne yazık ki babam takım elbise ile geldi" dedi.

İlk defa eşofman giyerek bir nikah törenine katıldığını belirten Ceyhun Aydın, "Önce şaşırdım olmaz dedim. Umut, doğru mu? İyi bir karar mı? dedim. Ona destek olmak için buradayız" dedi.

YATAKTAN KALKTIK GELDİK

Erhan Kavlak ise, "Ben de şaka olabileceğini düşündüm. Daha sonra Umut ile görüştüm. İlk defa böyle bir nikaha katılıyoruz. Destek olmak için geldik. Böyle gayet rahat oluyor. Gömlek, ayakkabı derdi yok. Bundan sonra hep böyle olabilir. Yataktan kalktık geldik" ifadelerini kaydetti.

Hazırlanmanın kolay olduğunu söyleyen Selin Kavlak, "Mesleklerinden dolayı şaşırmadım ama çok sevindim. Hazırlanmak çok kolay oldu. Topuklu ayakkabı yok ona çok sevindim. Böyle bir şeyle karşılaşmamıştım" dedi.

Nikah şekeri yerine düdük dağıtmanın da oldukça keyifli olduğunu söyleyen Dilara Ömür, "İlk defa böyle bir nikaha katıldım. Daha önce nikah şekeri dağıtmıştım şimdi de düdük dağıtmak oldukça keyifli. Düdükler ilginç ama oldukça da keyifli. Onların böyle bir şey yapması mesleklerine olan saygılarını hem de birbirlerine olan sevgilerini gösteriyor. Eşofmanlarla geldik. Kimse süslenmek için uğraşmıyor. Misafirler için de oldukça konforlu oldu" diye konuştu.

(İHA)

SONRAKİ HABER