için kaldı

2020'de 32 milyon insanın kruvaziyerle dünyayı gezmesi bekleniyor

Uluslararası Kruvaziyer Birliği verilerine göre, bu yıl yaklaşık 32 milyon insanın, seyahat rotasında son yıllarda güçlenen ve tatil severlerin ilgisini kazanan kruvaziyer turizmini tercih edeceği öngörülüyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
2020'de 32 milyon insanın kruvaziyerle dünyayı gezmesi bekleniyor

Bu yıl yaklaşık 32 milyon insanın seyahat rotasında bulunan ve son yıllarda güçlenen, tatil severlerin ilgisini kazanan kruvaziyer turizmini tercih etmesi bekleniyor. AA muhabirinin Uluslararası Kruvaziyer Birliği (CLIA) verilerinden derlediği bilgilere göre, 2009'da kruvaziyer yolcu sayısı 17,8 milyon, 2018'de ise 28,5 milyona ulaştı. Kruvaziyerle dünyaya yelken açan yolcu sayısının ise 2020'de 32 milyona yükseleceği tahmin ediliyor. Verilere göre, 2020'de dünya genelinde CLIA üyesi kruvaziyerlerin, 300 civarında hat yapması planlanıyor.

Geçen yılın rakamları baz alındığında kruvaziyer tercih edecek yolcuların yaklaşık yüzde 32'sinin Karayipler, yüzde 17'sinin Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz, yüzde 11'inin diğer ülkeleri ziyaret etmesi beklenirken, yaklaşık yüzde 11'inin de Avrupa'yı kruvaziyerle keşfedebileceği tahmin ediliyor.

2020'de Akdeniz bölgesine yapılan kruvaziyer seyahatlerinin artacağı öngörülüyor. Kruvaziyer yolcularının yüzde 65'i gemiye biniş veya iniş limanlarında birkaç gün geçiriyor ve kruvaziyer turizmi liman şehirlerinin ekonomisine katkı sağlıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER