CHP’de ittifak görüşmeleri devam ediyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekilleri ile 10'arlı gruplar halinde görüşmeye devam ediyor.

F5HABER F5HABER
CHP’de ittifak görüşmeleri devam ediyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekilleri ile 10'arlı gruplar halinde görüşmeye devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün partisinin milletvekilleri ile 10'arlı gruplar halinde görüşmeye başlamıştı. Kılıçdaroğlu görüşmelere bugün de devam ediyor. CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Milletvekillerimizle kendi seçim çevrelerindeki meseleleri görüşmek, düşüncelerini almak ve partimizin genel stratejik çalışmaları hakkında genel başkanımız tarafından bilgilerin bizlere aktarılmış olması, aynı zamanda önümüzdeki süreçle ilgili ittifak yasası ve ittifaka yönelik partimizin görüşleri, düşünceleri, stratejik yaklaşımları konusunda milletvekili arkadaşlarımız da düşüncelerinin ifade edilmesi, partimizin bu konudaki çalışmaları hakkında bilgilendirme toplantısı oldu. Çok verimli oldu. Bütün vekil arkadaşlarımız zamanı iyi değerlendirerek hem kendi seçim çevresini hem ülke genelindeki meseleleri karşılıklı genel başkanımızla diyalog içerisinde olduk. İyi bir kanal açıldığını düşünüyorum. Şimdi daha düzenli, daha sistematik, daha sonuç getirici süreç olduğunu söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

"2019'UN KASIM'INA DAİR HERHANGİ BİR KANAATTE BULUNMAK YANLIŞ BİR ŞEY OLUR"

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ise, görüşmede hem ittifaklarla ilgili hem de partinin genel politikaları, çalışma tarzının konuşulduğunu belirterek, "İsimlendirme olmadı. Bu zaten 2019'un normal tarihlerine kalacak olan bir seçimdir. 2019'un Kasım'ına 1.5 sene var. Çok fazla uzun bir zamandır Türkiye şartlarında. 1 hafta sonrasını bile görmekte zorlanıyoruz biz. 2019'un Kasım'ına dair herhangi bir kanaatte bulunmak yanlış bir şey olur. Benim kişisel kanaatim belediye seçimlerinde bütün partiler ittifaklı ittifaksız denemelerde bulunacaklardır. Oradan önemli dersler almış olacaklardır. Buna bağlı olmak üzere de rejim seçimi mahiyetinde olan cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlanmış olacaklardır. Bizim genel yaklaşımımızı ben tutarlı görüyorum" dedi.

HDP, Saadet Partisi, İYİ Parti ile bir ittifak olup olmayacağı sorusuna Kesici, "Bence çok erken. Kasım 2019'un önünde belediye seçimleri var. Mart 2019'a doğru giden süreçte var. Orada göreceğimiz bir resim de var. Buna bağlı olmak üzere doğru yaklaşım, bunun sonuçlarını aldıktan sonra ortaya konulacak olan yaklaşımla olur" yanıtını verdi.

"KİMİNLE İTTİFAK YAPACAKSINIZ SORUSUNA CEVAP VERMEK İÇİN ÇOK ERKEN BİR VAKİTTİR"

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da, önümüzdeki süreçte seçim güvenliğinin kurumsallaştırılmasına yönelik partinin atacağı farklı adımların olacağını söyleyerek, "CHP seçim güvenliğinin sağlanması için gerekli tüm adımları atacak. Genel başkanımızda buna ilişkin çalışmalara dair bilgiler verdi. Toplantıda üç ana başlığı ele aldık. Yerel seçimleri, milletvekilliği seçimlerini ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini hangi yol ve yöntemlerle kazanabiliriz. CHP'nin yaptığı toplantıların özeti seçimlerin kazanılması ve Türkiye'nin demokratik parlamenter sisteminin korunmasına yönelik çalışmalardır. CHP iktidarı kazanabilmek için gereken tüm yol ve yöntemleri mutlaka kullanacaktır. Ancak şu an için kiminle ittifak yapacaksınız sorusuna cevap vermek için çok erken bir vakittir. Bir ittifak olacak mı, ittifak ihtiyacı oluşacak mı bunları görmek için biraz daha beklemek gerektiğini düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun örgütlerin 2019 seçimlerini kazanabilmesi için elinden gelen tüm çabayı gösterdiğini ve örgütlerinde bu sürece daha aktif olarak katılacağını ifade ettiğini aktaran Yarkadaş, şunları kaydetti:

"Örgütlerimizde kendisini 2019'a hazırlayacak çalışmaların içindeler zaten. Genel başkanımız örgütlerimizin mahallelerde beldelerde ilçelerde yaptığı çalışmalardan da örnekler verdi. Örgütlerimizin CHP'nin iktidar olabilmesi için elinden gelen tüm çabayı gösterdiğini de raporlarla örneklerle bizimle paylaştı."

(İHA)

SONRAKİ HABER