İGA CEO’su Samsunlu: Yeni pistimizi 18 Haziran’da hizmete almayı planlıyoruz

Atatürk Havalimanı’ndan gerçekleşen büyük göçün ardından tam kapasite ile hizmet vermeye başlayan İstanbul Havalimanı birinci hizmet yılını tamamladı. İGA CEO’su Kadri Samsunlu, "Hâlihazırda 3. pist çalışmalarımız sürüyor. Operasyonel olarak önemli avantajlar sağlayacak bu yeni pistimizi 18 Haziran’da hizmete almayı planlıyoruz." dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İGA CEO’su Samsunlu: Yeni pistimizi 18 Haziran’da hizmete almayı planlıyoruz

Bir yılda yapılan hizmetleri ve projeleriyle ilgili İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA CEO’su Kadri Samsunlu,  çalışanları için bir mektup kaleme aldı. İstanbul Havalimanı’nda yapımı devam eden 3’ncü pist çalışmalarında sona yaklaşıldığını ifade eden İGA CEO’su Kadri Samsunlu, “İstanbul Havalimanı’nın işletmecisi İGA olarak yolculuk deneyimi noktasında sürekli kendimizi yeniliyoruz. Hâlihazırda 3. pist çalışmalarımız sürüyor. Operasyonel olarak önemli avantajlar sağlayacak bu yeni pistimizi 18 Haziran’da hizmete almayı planlıyoruz. İstanbul Havalimanı çevresindeki rüzgar gülleri bu yıl bitmeden taşınarak kaldırılacak ve ek binaların yapımı tamamlanacak. İstanbul Havalimanı’nın her şey takvimine uygun, planlandığı gibi gidiyor” dedi.

TAŞINMA SÜRECİNİ ANLATTI

İnşaat aşamasından açılış dönemine, açılıştan da tam kapasite operasyonlara geçiş sürecine kadar farklı aşamalarda zorluklarla baş ettiklerini ifade eden Kadri Samsunlu, “Sivil havacılık tarihinin en iddialı taşınma operasyonlarından “Büyük Göç’’ olarak adlandırdığımız ve Türkiye’nin lojistik başarısının kanıtı niteliğindeki bu operasyon,47 bin 300 tonluk ekipmanın Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na sorunsuz bir şekilde, iki günden daha kısa bir sürede, 33 saatte taşınması ile tamamlandı. İGA olarak, açık bir havalimanından 45 km’lik uzaklığa bir taşınma operasyonunu sorunsuz yönettik. Bu bakımdan “Büyük Göç’’ çok kapsamlı, aynı zamanda başarı ile yönetilmiş bir operasyon olarak dünya havacılık tarihindeki yerini aldı. Böylesine bir operasyonu dünya üzerinde yapabilecek ülkeler sınırlı sayıdadır. Ülkemiz, o ülkeler arasında yer alarak havacılık tarihinde fark ortaya koymuştur. İstanbul Havalimanı, 6 Nisan 2019’da, tam operasyona geçerek kimi havacılık otoritelerinin düşüncelerini boşa çıkarıp yapılamaz denileni yapmış ve havacılık tarihinde yeni bir sayfa açmıştır” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER