‘Kız çocuklarınızı bilimle tanıştırın’

TİKAD’ın öncülüğünde gerçekleştirilen kadın girişimcileri destekleyen GİKAMER toplantısında Emine Erdoğan, kadınların daha çok bilim ve teknolojide olması gerektiğini vurguladı. Erdoğan, “Kız çocuklarımızı erken yaşta bilimle tanıştıralım” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
‘Kız çocuklarınızı bilimle tanıştırın’

Dünyada değişimin anahtarı kadın girişimciler. Dünyayı ve Türkiye’yi kadın girişimciler değiştirebilir. Dün bir kez daha gördük, kadınlar sektörlerde fark yaratıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan dün TİKAD’ın öncülüğünü yaptığı kadın girişimcileri destekleyen GİKAMER toplantısındaydı. Henüz yolun başındaki kadın girişimciler ve iş dünyasından tanıdığımız kadın patronların katıldığı toplantıda kadınların ekonomik hayata katılımının ve kadın girişimciliğinin heyecanı paylaşıldı. Propolis üreterek bağışıklığı destekleyen kadın girişimci, şekersiz atıştırmalık üreten kadınlar, organik gıda üreticileri, yeni teknoloji güvenlik sistemleri girişimcileri gibi farklı alanlardaki kadınlar toplantıdaydı. Uzun zamandır kadın girişimcileri desteklemek için farklı projeler yürüten Türkiye İş Kadınları Derneği TİKAD’ın projelerden biri GİKAMER. Galatasaray Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) işbirliğiyle seçilen kadın girişimciler özel eğitim alıyor. Başarılı iş insanlarının mentorlüğünde işlerini geliştiriyorlar. Dün aralarından başarılı olan 10 kadın girişimci sertifikalarını aldı. GİKAMER çalışmaları kapsamında da 10 kadın girişimcinin Silikon Vadisi’ne ilham almaya, deneyim kazanmaya götürüleceği açıklandı.

ÇALIŞAN DEĞİL GİRİŞİMCİ

Emine Erdoğan, toplantıda kadınların iş yaşamına atılmalarını destekleyen, kadınların hayatın farklı alanlarında olmasıyla hayatın zenginleşeceğini vurgulayan bir konuşma yaptı. Malum kadın girişimciliği henüz emekleme döneminde. Türkiye’de 2002 yılında kadın girişimci oranı yüzde 4’tü, 2019’da ise bu oran yüzde 8.8’e yükseldi. Ezcümle gidilecek daha çok yolumuz var. İşte bu yüzden de kadın girişmciliğini desteklemek için atılan her adımın önemi var. Toplantıda kadınların iş yaşamına katılımlarının ve girişimci olmalarının nasıl bir değişim yarattığını Emine Erdoğan da Dünya Ekonomik Forumu verilerine göre açıklayarak, “Kadınların iş gücüne katılım oranındaki yüzde 1’lik artış, küresel gayrisafi hasılayı 80 milyar dolar artırabilir. Tabii bu ekosisteme dahil olmak kadar, orada tutunmak da bir o kadar önemli. Ülkemizde kadınların iş gücüne katılım oranı, 2004 yılında yüzde 23 iken, 2018 yılında yüzde 34’e yükseldi. Yaşanan sosyal değişimler, teknolojinin her an gelişmesi ve farklı endüstri kollarının ortaya çıkması, kadınların iş yaşamına katılmasını kolaylaştırıyor. Fakat artık istediğimiz, kadınların sadece çalışan olmaları değil, girişimciler haline gelmeleridir. Çünkü girişimcilik sayıca olduğu kadar nitelik olarak da arttığında, ekonomik büyümeye olumlu etkiler yapıyor” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER