Türk kültürünü tanıtmak için bisikletiyle ülke ülke geziyor

Almanya'dan Türk kültürünü tanıtmak için bisikletiyle yola çıkan inşaat mühendisi Recai Pak (46), 6 ülke geçtikten sonra 42 günde Türkiye’ye ulaştı. Annesinin memleketi olan Kocaeli’de mola veren Pak, bisikletiyle Moğolistan’a kadar gitmeyi planlıyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türk kültürünü tanıtmak için bisikletiyle ülke ülke geziyor

Almanya’da yaşayan inşaat mühendisi Recai Pak, Türk kültürünü tanıtmak amacıyla Köln kentinde bulunan ofisini kapatarak bisikletiyle yola çıktı. Türk bayrağı taktığı bisikletiyle 42 günde 6 ülke ve 20’den fazla şehir gezen Recai Pak, 42 gün sonra Türkiye’ye ulaştı. Gezdiği ülke ve şehirlerde karşılaştığı herkese Türk kültürünü anlattığını ve çok güzel tepkiler aldığını söyleyen Pak, Kapıkule Sınır Kapısı’nda toprağı öptükten 3 gün sonra annesinin memleketi olan Kocaeli’ne ulaştı. Kocaeli’de mola vererek bisikletinin tamirat işlerini yapan Recai Pak, kendisine ait sosyal medya hesaplarında yolculuğunu yayınlıyor. Yolculuğunun devamında Türkiye’nin 50 şehrine giderek, bu şehirlerin güzelliklerini Avrupa’ya tanıtmayı planlayan Recai Pak, Türkiye turunu tamamlamasının ardından Asya ülkelerine açılarak Moğolistan’a kadar pedal çevirmek istiyor.

Türk kültürünü tanıtmak için bisikletiyle ülke ülke geziyor - Resim : 1

'VATANIMIZA ÇOK AŞIK VE SADIK İNSANLARIZ'

Kat ettiği yol boyunca insanlarla yakınlaşmaya çalıştığını söyleyen Recai Pak, "Avrupa ile Türkler arasındaki arkadaşlığı olsun, kültür alışverişini olsun biraz daha kuvvetlendirmek için yola çıktık. Almanya, Slovakya, Avusturya, Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan üzerinden Kapıkule’ye vardım. Her ülkenin milletiyle tanıştım. Her ülkenin insanının ön yargıları, düşünceleri farklı olduğu için her ülkede en az 3- 4 gün kaldım. Oradaki millet ile çok yakınlaşmaya çalıştım. Sohbet, muhabbet, alışveriş, misafirperverlik gibi konularda hiçbir yanlış görmedim. Almanya’dan Türkiye’ye kadar böyle oldu. Tabii ki bizim vatandaşlarımız daha da başka. Biz Avrupa’da doğup, büyümüş Türkler olarak zaten vatanımıza çok aşık ve sadık insanlarız. Bizim buradaki mesajımız hem bir taraftan Türk oğlu Türk olmamız, bir taraftan da vatanımıza olan sonsuz sevgimizi gösterme isteğimizdir" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER