Ampute Milli Takımı oyuncusu Telli, 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katıldı

Ampute Milli Takımı oyuncularından Barış Telli, haber, yaşam ve spor kategorilerinde düzenlenen oylamaya katıldı.

F5HABER F5HABER
Ampute Milli Takımı oyuncusu Telli, 'Yılın Fotoğrafları' oylamasına katıldı

ANKARA (AA) - Ampute Milli Takımı oyuncularından Barış Telli, AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

İstanbul'un ev sahipliğinde 1-10 Ekim tarihlerinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda kupayı kazanan Milli Takım'da forma giyen Barış, AA'nın oylamaya sunduğu haber, yaşam ve spor kategorilerindeki fotoğrafları inceleyerek her kategoride birer fotoğraf seçti.

Haber kategorisinde, Suriye'de "çatışmasızlık bölgeleri"ne saldırılar başlıklı kareyi seçen Barış, insanlığı anlatan bir fotoğraf olduğu için bu kareden etkilendiğini söyledi.

Yaşam kategorisinde ise Gazze'de imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamayan ve protez bacağa kavuşma hayalleri kuran engelli kardeşlerin hayatından bir karenin yansıtıldığı fotoğrafa oy veren milli sporcu, kendisinin de protez bacağa sahip olmadan önce aynı duyguları yaşadığını, bu nedenle engelli kardeşlerin ne hissettiğini çok iyi anlayabildiğini dile getirdi.

Spor kategorisinde, Avrupa şampiyonluğunu elde ettikleri final maçında, İngiltere'yi 2-1 yenmelerinin ardından yaşanan sevinç esnasında kendisinin fotoğraflandığı kareyi seçen Barış, şunları söyledi:

"Biz bu fotoğrafla dünyayı salladık. Burada Barış Telli değil, Türkiye'nin sevinci, ay-yıldızlı bayrağımız öne çıkıyor. Aynı duyguları hala yaşıyorum. Bu fotoğrafı Barış Telli için değil, Ampute Milli Takımı için, Türkiye için oyluyorum."

Muhabir: İlknur Yurdakul



SONRAKİ HABER