Verem aşısı koronadan korur mu

Amerikan Johns Hopkins Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre, zorunlu BCG (verem) aşısı yapılan ülkelerdeki koronavirüs ölüm oranı, aşı yapılmayan ülkelerden altı kat daha az.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Verem aşısı koronadan korur mu

İlk kez 1921’de kullanılmaya başlanan BCG aşısı İngiltere’de 1953 ile 2005 yılları arasında 10-14 yaşındaki her öğrenciye zorunlu olarak yapılırken, 2005’ten sonra sadece yüksek riskli gruplara uygulanmaya başlandı. Koronavirüs vaka sayısının 400 bine dayandığı ve yaklaşık 13 bin can kaybının yaşandığı ABD’de ise BCG aşısı yaygın olarak hiç kullanılmadı. Orta ve Güney Amerika’da pek çok ülkede zorunlu olarak yapılıyor.

Verem aşısı koronadan korur mu - Resim : 1

DOĞUMDA VE 12 YAŞINDA

Vaka sayısının 110 binin üzerine çıktığı, can kaybının ise 10 bini geçtiği Fransa’da 1950-2007 arasında öğrencilere bu aşı yapıldı. Vaka sayısının yaklaşık 107 bin, can kaybının ise

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER