BM Genel Kurulu Başkanı Bozkır göreve başladı: 'BM üyelerinin tamamını temsil edeceğim'

Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurul Başkanlığına seçilen Bozkır, görevi boyunca BM üyelerinin tamamını temsil edeceğini belirterek, "Her bir grubun ve üyelerinin beklenti ve görüşleri, benim için eşit derecede kıymetli olacaktır. " dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
BM Genel Kurulu Başkanı Bozkır göreve başladı: 'BM üyelerinin tamamını temsil edeceğim'

Birleşmiş Milletler (BM) 75. Genel Kurul Başkanlığına seçilen eski Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Büyükelçi Volkan Bozkır, video konferans yöntemiyle düzenlenen göreve başlama töreninde yaptığı kabul konuşmasında, kendisini Genel Kurul Başkanı seçen üye ülkelere teşekkürlerini sundu.

Üyelerin güven ve desteğinden onur duyduğunu ifade eden Bozkır, şöyle konuştu:

"Üstelik bu saygın görevi, Birleşmiş Milletlerin kuruluşunun 75. yıl dönümünde üstlenecek olmak da bir ayrıcalık. Bu vesileyle, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bana olan güveni, teveccühü ve bugüne kadarki kesintisiz desteği için şükranlarımı sunuyorum. Aynı şekilde seçim sürecimin başından sonuna kadar gösterdiği yakın ilgi ve güçlü destek için Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'na da içten teşekkür ediyorum."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER