Forvet babanın forvet oğlu!

“Bu sezon Türkiye Süper Ligi’ne damga vuran forvet kim?” diye sorsanız birçok kişiden aynı cevabı alırsınız: Alexander Sörloth! Trabzonspor formasıyla çıktığı 36 maçta 25 gol atıp 7 asist yapan Norveçli forvet, ülkemize transfer olduğunda yarattığı beklentinin bile üzerine çıktı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Forvet babanın forvet oğlu!

Göran Sörloth, 1993-1994 sezonunda Bursaspor’a transfer olduğunda Norveç liginde 74 gol atıp beş şampiyonluk yaşamış, Almanya’nın köklü kulüplerinden Borussia Mönchengladbach’ta bir sezon da olsa forma giyerek uluslararası tecrübe kazanmıştı. Türkiye yıllarında kendisinden bekleneni veremedi, Yeşil-Beyaz formayla 24 maçta sadece dört gol atabildi. Ancak hayatı ülkemizde değişti! İlk kızı Karoline’i burada kucağına aldı.

İki yıl sonraysa oğlu Alexander Sörloth doğdu. Alexander’ın babasının izinden gidip futbolcu olacağını, yolunun Türkiye’ye düşeceğini ve babasının başaramadığını başaracağını o günlerde kimse bilemezdi elbette. Ancak Göran Sörloth’un, oğlunun Türkiye’ye transferinde önemli bir rol oynadığı kesin. Alexander, aralık sayısında Trabzonspor dergisine röportaj verdiğinde kendisini ülkemize getiren süreçte babasının rolünü şöyle anlatacaktı: “Babamın Türkiye’de oynadığı yılların üzerinden çok zaman geçti ve futbol dünyasında çok şey değişti. Artık her şey çok profesyonel ilerliyor. Ancak Trabzonspor’un benimle ilgilenmeye başladığı günden itibaren babam çok istekli davrandı.”

Uzun boyundan fazlasını vaat ediyor

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER