için kaldı

Turizmciler 'Patara yılı'ndan umutlu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2020'yi "Patara Yılı" ilan etmesi, turizmciler tarafından sevinçle karşılandı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Turizmciler 'Patara yılı'ndan umutlu

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, AA muhabirine, geçen yıl turizmde tüm zamanların rekorunun kırıldığını, bu yıla da büyüyerek girdiklerini söyledi. Güzel bir kış sezonu geçirdiklerini vurgulayan Atmaca, Türkiye genelinde 52,5 milyon, Antalya özelinde 16 milyon turist ağırladıklarını, 2020 ile ilgili Antalya için 17,5 milyon, Türkiye için 58 milyon turist hedefine odaklandıklarını bildirdi.

Turizmciler 'Patara yılı'ndan umutlu - Resim : 1

Bu hedefler doğrultusunda çalışmaların devam ettiğini aktaran Atmaca, "Ocak ayının verileri gayet iyi, hem Türkiye hem Antalya'ya gelen turist sayısında artış var. En çok turist Rusya ve Almanya'dan. Erken rezervasyonlar devam ediyor. İç ve dış pazarda satışlarımız çok iyi." diye konuştu. Atmaca, 2019'un "Göbeklitepe Yılı" ilan edildikten sonra 2020'nin de "Patara Yılı" ilan edilmesinin turizme çok önemli yansımaları olacağını ifade etti.

"Turizmdeki hedeflerimize ulaşmada Patara olumlu etki yaratacak"

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER