İsveçli profesör Nisan ayını işaret edip uyardı: Nüfusun yarısı enfekte olabilir

İsveç’te bulunan Stockholm Üniversitesi Matematiksel İstatistik profesörü Tom Britton, Nisan ayı içerisinde İsveçlilerin evlerinde kalmamaları halinde nüfusun yarısının corona virüse yakalanabileceğini söyledi.

POSTA POSTA
İsveçli profesör Nisan ayını işaret edip uyardı: Nüfusun yarısı enfekte olabilir

İsveç'in başkenti Stockholm’de bulunan Stockholm Üniversitesi Matematiksel İstatistik Profesörü Tom Britton, Corona Virüsün 10 milyon kişiden oluşan İsveç nüfusunun yarısına bulaşabileceğini ifade etti. Britton, Corona Virüsün İsveç nüfusu üzerindeki etkilerine ilişkin yaptığı çalışmaları sonucu elde ettiği verilere göre, şu anda İsveç’te 250 bin ila 500 bin kişinin halihazırda enfekte olduğunu açıkladı.

"Nisan ayının sonuna kadar nüfusun yarısına bulaşabilir"

Britton, Nisan ayının ülkede Corona Virüsün yayılmasına ilişkin en kritik ay olduğunun altını çizerek, "Bu hastalık o kadar bulaşıcı ki, İsveç nüfusunun yarısı Nisan sonundan önce enfekte olabilir. Bundan sonra da virüsün yayılması durmayacak, ancak biraz daha yavaş gidecek. Böylece nüfusun yaklaşık 3’te 2’si Mayıs sonuna kadar enfekte olabilir" ifadelerini kullandı.

"Özellikle risk grubundakiler evde kalmalı"

Tom Britton, özellikle risk grubundaki yaşlıların Nisan ayı içerisinde evde kalmaları ve sosyal mesafeyi korumaları gerektiğini vurguladı. Öte yandan, Karolinska Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Kontrol Merkezi’nden Profesör Jan Albert, Tom Britton’un verilerini destekleyerek, "Hiç mantıksız değil" dedi.



Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER