Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam: Başakşehir’i yenerek moral bulmak istiyoruz

BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Cumartesi günü oynayacakları Medipol Başakşehir karşılaşması öncesinde değerlendirmelerde bulundu.

F5HABER F5HABER
Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam: Başakşehir’i yenerek moral bulmak istiyoruz

BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Cumartesi günü oynayacakları Medipol Başakşehir karşılaşması öncesinde değerlendirmelerde bulundu.

Ligin ilk iki haftasında iyi futbol oynamasına karşın istenilen sonuçları alamadıklarını belirten Sağlam, şunları söyledi:

“Başakşehir karşılaşmasıyla yeni bir dönem başlatmak istiyoruz. İlk iki hafta skor anlamında başarılı sonuçlar alamadık. Maalesef pozisyonlar bulduğumuz iki haftayı puansız kapattık. Tabii ki bu, beklentimizin altında bir durum. Çeşitli olumsuzlukları ön plana çıkarmak istemiyorum. Geleceğe olumlu bakmak istiyorum. Kadro yapılanmasıyla ilgili olarak tam istediğimiz organizasyonu yapamadık. Bunun sonucunda da sıkıntılar yaşadık. Daha önümüzde 32 haftamız var."

"EKSİKLER TAMAMLANIYOR"

"Oyuncu planlaması açısından eksiklerimiz var. İleride oynayacak Belçikalı Tom De Sutter yarın sabah Türkiye'ye gelecek. Öğle saatlerinde ise aramıza katılacak. Sakatlık sonrası toparlanan Necid'in katılımıyla birlikte ileri uçta sıkıntımız kalmayacak. Ben Bursaspor'un kısa bir süre içerisinde iyi bir takım haline geleceğine inanıyorum.”

"ZAMANA İHTİYACIMIZ VAR"

“Yeni oluşan bir takım olduğumuz için gerçekten zamana ihtiyacımız var. Takımın adaptasyonu için Bursaspor'u seven paydaşlarımızdan bu sıkıntılı günlerde destek bekliyoruz. Onların yardımlarıyla bu günleri atlatacağız. Tabii ki dünyanın en iyi takımları da kadro değiştirdiklerinde böyle sıkıntılı süreçler yaşıyor. Bu dönemi en az kayıpla atlatmak için gerçekten birbirimize destek olmalıyız.”

"BAŞAKŞEHİR MAÇI ÖNEMLİ"

“Bu doğrultuda Cumartesi günü oynayacağımız Medipol Başakşehir maçı bizim Milli Takım arasına moralli girebilmemiz, camiamızın motivasyonunu üst seviyeye çıkarmak açısından önemli bir karşılaşma. Geçen sezonun iki flaş takımı bu sezon maalesef oynadıkları 2 maçtan puan alamadı. Bu maçı geleceğe umutla bakabilmek adına bir fırsat olarak görüyoruz.”

"İYİ TAKIM OLACAĞIZ"

"Japon Hosogai bugün aramıza katıldı. De Sutter de yarın öğle saatlerinde bizimle olacak. İki arkadaşımızın araya girmesiyle daha iyi takım haline geleceğiz. Cumartesi günkü karşılaşmayı da iyi geçerek hem araya moralli girmiş olacağız, hem de iki haftada kaybettiğimiz puanları telafi edip geleceğe umutla bakmak istiyoruz. Ben inanıyorum ki eksiklerimizin tamamlanmasıyla birlikte Türk futbolunda herkesin Bursaspor'u parmakla göstereceği bir takım haline geleceğiz. Ben buna inanıyorum.”

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ertuğrul Sağlam, "Japon Hosogai'yi orta alanda düşünüyoruz. Ben orta alanda oynayacak oyuncularımdan hem ofansif, hem de defansif açısından yararlı olmalarını istiyorum. Sanıyorum orta alana son bir takviyemiz daha olacak” dedi.

Pilot takım Yeşil Bursa ile bu tür hazırlık maçlarının devam edeceğine dikkat çeken Sağlam, "Bu maçlar bizim oyuncularımızın birbirlerini tanımaları için bir fırsat. Sık sık oynayıp takım olma özelliğimiz de ön plana çıkacaktır” ifadesini kullandı.

OZAN VE AYDIN BİZİMLE OLMAYACAK

(DHA - Cemal EKENTOK- Faruk KAHRAMAN)
SONRAKİ HABER