Yunanistan’ın ilk kadın cumhurbaşkanı azılı Türkiye karşıtı çıktı

Yunanistan’ın ilk kadın cumhurbaşkanı olan Katerina Sakelaropulu, ilk yurtdışı gezisini yaptığı Kıbrıs Rum Kesimi’nde her konuşmasına ‘Türkiye işgalci’ diye başladı, ‘Garantörlüğü sona ermeli’ deyip savaş çığırtkanlığına varan bir üslup kullandı. Sakelaropulu, Türkiye karşıtlığında Başpiskopos Hrisostomos’a bile söyleyecek söz bırakmadı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Yunanistan’ın ilk kadın cumhurbaşkanı azılı Türkiye karşıtı çıktı

Yunan Parlamentosu’nun sembolik konumdaki Cumhurbaşkanlığı makamına, hukukçu ve kadın olması nedeniyle seçtiği eski Danıştay Başkanı Katerina Sakelaropulu (64), ilk resmi yurtdışı ziyaretini yaptığı Kıbrıs Rum Kesimi’nde Türkiye’ye karşı haddini aşan açıklamalarda bulundu. Sakalerapulu, her konuşmasına ‘Türkiye işgalci’ diye başladı, savaş çığırtkanlığı yaptı.

‘TÜRKİYE İŞGALCİ’ DEDİ

Doğu Akdeniz’de krizin tırmandığı bir dönemde Türkiye’nin Kaş ilçesinin karşısındaki Meis Adası’na giderek gündem olan Sakelaropulu, bu kez geleneklere uygun olarak ilk yurtdışı ziyaretini Kıbrıs Rum Kesimi’ne gerçekleştirdi. Rum lider Nikos Anastasiadis başta olmak üzere siyasi parti liderleriyle görüştü, Rum meclisine seslendi. Konuşmalarını yazılı metinden okuyan Yunanistan Cumhurbaşkanı, her temasında, “İşgalci Türkiye’ye karşı mücadele ediyoruz, Türkiye Doğu Akdeniz’i işgal ediyor” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER