için kaldı

Somali'nin astsubayları Balıkesir'de eğitiliyor

-Türkiye'de askeri eğitim görmeye hak kazanan 38 Somalili, Balıkesir'deki Kara Kuvvetleri Komutanlığı Astsubay Meslek Yüksekokulunda 8 haftalık eğitim alıyor.

F5HABER F5HABER
Somali'nin astsubayları Balıkesir'de eğitiliyor

BALIKESİR - Seyhan Kırıcı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) teknik, idari ve komuta kadrosunda görev yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı astsubayların yetiştirildiği Balıkesir'deki  Astsubay Meslek Yüksekokulunda 38 Somalili, 8 haftalıkaskeri eğitim görüyor.

Ülkelerinde girdikleri sınavın ardından Türkiye'de askeri eğitim almaya hak kazanan 38 Somalili, imzalanan protokol gereği 24 Temmuz'da Astsubay Meslek Yüksekokuluna geldi. Türk komutanlardan emir komuta, sevk ve idare ile taktik konularında eğitim alan misafir askerler, 6 haftası uygulamalı olacak 8 haftalık eğitimlerinin ardından ülkelerine dönerek, göreve başlayacak.

Somalili misafir askerlerin takım komutanı  Astsubay Üstçavuş Samet Küçükkılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Somalililereastsubay eğitimi verdiklerini söyledi.

Yabancı askerlerin ilk olarak Kara Kuvvetleri Lisan Okulu Komutanlığında 8 aylık bir dil eğitimi aldığını ifade eden Küçükkılıç, "Dil eğitimlerini tamamlayan askerler 24 Temmuz itibarıyla Astsubay Meslek Yüksekokuluna giriş yaptı ve askeri eğitimleri başladı" dedi.

Misafir askerlerin 8 hafta eğitim alacağını dile getiren Küçükkılıç, şunları kaydetti:

"38 Somalili, 3 safhadan oluşan askerlik eğitimi alacak. İlk 2 hafta temel askerlik eğitimi, müteakip 4 haftada emir komuta, sevk ve idare yeteneğini geliştirmek maksadıyla tim ve kısım komutanı eğitimi, son iki haftada ise taktik konularla ilgili nazari eğitimler verilecek. Eğitimin ilk 6 haftası uygulamalı olarak arazide, son 2 haftası dershanelerde yapılacak. Arazide muharebe ve ortak temel konularda da eğitim alacaklar. Astsubayçavuşlara atış da yaptıracağız."

Henüz eğitimin ikinci haftasında olduklarını aktaran Küçükkılıç, askerleri kalan 6 hafta içinde hazır hale getireceklerini belirtti.

Somalili askerlerden Astsubay Çavuş Muhammed Farah Hoşgel, Türkiye'de eğitim aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Ülkesinde arkadaşlarıyla, Türkiye'de askeri eğitim almak için sınavlara girdiğini anlatan Hoşgel, sınavda başarılı olmasının ardından ilk olarak İstanbul'a geldiklerini ve Türkçe eğitimi aldıklarını ifade etti.

SONRAKİ HABER