için kaldı

Hastanede kalan kimliksiz cenaze adli tıpa getirildi

Adana'da ailesi hiç kimlik çıkartmadığı için kalp krizinden öldükten sonra 6 gündür hastanede kalan 37 yaşındaki Levent Akrep'in cenazesi, savcılığın olaya el atmasıyla adli tıp kurumuna getirildi.

F5HABER F5HABER
Hastanede kalan kimliksiz cenaze adli tıpa getirildi

Adana'da ailesi hiç kimlik çıkartmadığı için kalp krizinden öldükten sonra 6 gündür hastanede kalan 37 yaşındaki Levent Akrep'in cenazesi, savcılığın olaya el atmasıyla adli tıp kurumuna getirildi.

Edinilen bilgiye göre, Ali Akrep ve Perihan Akrep dini nikahla evlendi. Bu beraberlikten çiftin 9 çocuğu oldu. 22 yıl aradan sonra çift resmi nikah yapıp çocuklarına da kimlik çıkardı. Ancak 9 çocuktan Levent ismini verdikleri çocuklarına kimlik çıkarmadılar. Aradan geçen süre zarfında anne ve baba da ölünce Levent Akrep'in işlemlerini yaptıracak kimse kalmadı. Levent Akrep resmi olarak yaşamıyordu, bu nedenle ne okula ne de askere gitti. Bu zamana kadar da hiçbir devlet dairesinde işlemi olmadı. Ancak 29 Temmuz günü aniden rahatsızlanarak, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Seyhan Uygulama Merkezi'ne kaldırıldı. Acilden giriş yapan hasta için görevliler kimlik istedi, yakınları getireceklerini söyledi, hasta acil olduğu için görevliler hastayı kabul etti. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Akrep'e doktorlar anjiyo yaptı. Ancak 30 Temmuz günü Levent Akrep tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Yakınları Akrep'in cenazesini almak istedi. Levent Akrep'in yakınları cenazeyi almak istediklerinde, hastane yetkilileri ölüm raporunu hazırlamak için aileden Levent Akrep'in kimliğini istedi. Yakınları, hastaneye Levent Akrep'in bu zamana kadar resmi hiçbir işlem yapmadığını, askere de gitmediğini, kendisinin içine kapanık biri olduğunu, geçen süre zarfında kimliğe ihtiyaç duymadığını söyledi. Ancak hastane yönetimi kanunen kimlik olmadan cenazeyi veremeyeceklerini söyleyerek nüfus müdürlüğünden belge getirilmesini istedi. Cenaze yakınları nüfus müdürlüğünden gerekli belgeyi getiremeyince cenaze 6 gün hastane morgunda kaldı. Bunun üzerine aile savcılığa başvurdu. Bir tarafından hastane yönetimi cenazeyi verebilmek için bir kişi görevlendirerek Yüreğir İlçe Nüfus Müdürlüğüne aile ile birlikte gönderildi. Savcılık şahsın hastaneye getirilmesini şüpheli bularak olayı adli vakaya çevirdi. Bu sırada nüfus müdürlüğünden de aile saklı nüfus ilmuhaberi belgesi aldı. Bu belgenin hastaneye verilmesi ve adli vaka olması nedeniyle cenaze bugün öğle saatlerinde Adana Adli Tıp Kurumu Morguna gönderildi.

Akrep'in kuzeni Resmiye Hizavcılar, uzun uğraştan sonra 12 yaşından bu yana baktığı kuzeninin cenazesinin adli tıp kurumu morguna gönderildiğini belirterek, "Anne ve babası bu çocuğa hiç bakmadı. Bu çocuğa 12 yaşından beri ben bakardım. Anne ve babası 8 çocuğuna kimlik çıkardı buna çıkarmadı. Bırakın kimlik çıkarmayı hem annesi hem babası bu çocuğa şiddet uygulardı. Hem dirisi hem de ölüsü rezil oldu. Hem yaşarken hem de öldüğünde huzur bulamadı" dedi.

Cenaze, otopsinin ardından aile tarafından alınarak Asri Mezarlıkta toprağa verilecek.

(Fatih Keçe - Umutcan İşledici/İHA)

SONRAKİ HABER