Başkan Duruay: Mogan'ı temizleyecek tarama gemisini inceledi

GÖLBAŞI Belediye Başkanı Fatih Duruay, Mogan Gölü'nün temizlenmesi için ilçeye gelen tarama gemisi İmbat'ın kurulumunu yerinde inceledi. Yetkililerden gemi hakkında bilgi alan Başkan Duruay, çalışanlara tatlı ikram etti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı'nın gemisi olan (İmbat) 8 gün içerisinde Mogan Gölü'ne inerek tarama işlemlerini gerçekleştirecek.Geminin kurulumu ve göl...

F5HABER F5HABER
Başkan Duruay: Mogan'ı temizleyecek tarama gemisini inceledi

GÖLBAŞI Belediye Başkanı Fatih Duruay, Mogan Gölü'nün temizlenmesi için ilçeye gelen tarama gemisi İmbat'ın kurulumunu yerinde inceledi. Yetkililerden gemi hakkında bilgi alan Başkan Duruay, çalışanlara tatlı ikram etti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı'nın gemisi olan (İmbat) 8 gün içerisinde Mogan Gölü'ne inerek tarama işlemlerini gerçekleştirecek.

Geminin kurulumu ve göl üzerinde ne tür faaliyetler yapacağı konusunda yetkililerden bilgi alan Başkan Duruay, "Mogan Gölü'nün temizliği projemize başladık. Şuanda da temizliği yapacak ilk gemimizin montajı yapılıyor. Montaj yapan ekibimizden aldığım bilgiye göre en geç çarşamba günü İmbat gemimiz göle inecek. Bahara doğru da temizlik işlemlerine tamamen başlamış olacağız" dedi.

MOGAN GÖLÜ'NDE SU SPORLARI YAPILACAK

Mogan Gölü'nün sadece Gölbaşı için değil, tüm Ankara için bir değer olduğunu kaydeden Başkan Duruay, Özellikle haftanın yorgunluğunu atmak isteyen vatandaşlarımızın, hafta sonlarını geçirdiği uğrak noktalardan birisidir. Ancak Mogan Gölü'nün temizlenmesi ile birlikte, bu bölge su sporlarının da olduğu, gönül rahatlığıyla balıkta tutulan bir yer haline gelecek. Herşey istediğimiz gibi giderse Gölbaşı su sporlarının yapıldığı nadir ilçelerimizden birisi olacaktır. Bu bilinmelidir ki Mogan Gölü temizlendikten sonra Gölbaşı için herşey değişmiş olacak" dedi.

2019'AKADAR GÖLBAŞI'NIN SORUNU KALMAYACAK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi ile hazırladıkları protoklün meyvelerini vermeye başlamasını görmenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden Başkan Duruay, "Ayrıca bir başka projemiz; Mogan Gölü'nü besleyen derelerin ıslah edilmesi olacak ve umuyorum oda gerçekleşecektir. Yani böylelikle gölün temizliğinden sonra bu temizliğin korunması konusunda büyük bir adım attık. İnanıyorum ki 2017 yılı Gölbaşı için çok farklı olacak. 2019'a kadar Gölbaşı'nda da hiçbir sorunumuz kalmayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

Projenin, Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci en büyük su temizlik projesi olma özelliğini taşıdığını ifade eden Başkan Duruay, "6 kilometrekarelik alanın 4 kilometrekarelik kısmında temizlik işlemi gerçekleşecek. Geminin gölden çıkardığı malzeme pompalar ve 9 kilometrelik boru hattı ile uzak bir noktaya taşınacak. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın belirlediği alana dökülecek. Temizlik işlemi toplamda 500 gün sürecek. Gölbaşı'na bu hafta ulaşacak 4 adet tarama gemisiyle tabandan 2 milyon 700 bin metreküp dip çamuru çıkartılacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

(DHA - Mehmet DEMİR)
SONRAKİ HABER