için kaldı

140 bin lira değerinde altın ve para çalan zanlılar yakalandı

Adana'da bir eve girerek çelik kasayı açıp 140 bin lira değerinde altın ve para çaldıkları ileri sürülen 2 kişi yakalandı.

F5HABER F5HABER
140 bin lira değerinde altın ve para çalan zanlılar yakalandı

Adana'da bir eve girerek çelik kasayı açıp 140 bin lira değerinde altın ve para çaldıkları ileri sürülen 2 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesine bağlı Cemalpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Ayten Yalman evde yokken Ethem Ekin Sokak Özgiray Apartmanı A blok kat 9 daire 26 numaralı evine çelik ve ahşap kapının kapı kilit göbeği patlatılarak içeri girildi.

Hırsızlar eve girdikten sonra çelik kasayı üst kısmından açarak 3 bin lira, 400 Dolar, 300 Euro, 18 ayar kolye ve set, 1 bilezik, 1 güneş şeklinde zincirli altın kolye, 1 inci kolye, 1 örgü şeklinde siyah inci kolye, 1 beyaz inci kolye, 6 Cumhuriyet altını, 1 Reşat altını, 1 pırlanta taşlı bronş göğüs iğnesi, 1 Selçuklu tuğrası, altın zincirli kolye, 1 pırlanta taşlı yüzük, 1 ortasında safir taşı bulunan yüzük, 4 pırlanta yüzük çalıp kaçtı.

Yalman eve geldiğinde kapısının açık olduğunu görünce hemen polise haber verdi. Polis olay yerine gelerek inceleme başlattı. Yapılan incelemede Yalman çalınan para ve takılarının değerinin 140 bin lira olduğunu söyledi. Polis hırsızları yakalamak için çalışma başlattı. Hırsızların geliş gidiş yönlerinde 35 kamerayı inceleyen polis zanlıların plakasız bir motosiklet ile geldiğini ancak tekrar mahalleden motosiklet ile çıkmadığı belirlendi.

Yapılan araştırmada Ziyapaşa Mahallesi 67018 sokak 18 numaralı evin önünde güvenlik kamerasındaki motosiklete benzer motosiklet bulundu. Bu sırada polisi gören bir şahıs eve kaçtı. Polis de eve gelerek yaptığı aramada hırsızlığı yapan ve güvenlik kamerasına yansıyan Ersin Y. isimli şahsı evde yakaladı. Polis onu saklayan Sedat Y. isimli şahsı da gözaltına alarak emniyete götürdü.

Sorguda Ersin Y. hırsızlığı Sedat Y. ile birlikte yaptıklarını çaldıkları para ve takıların bir kısmının hala evde olduğunu söyledi. Polis evde yaptığı aramada 21 altın takı ve 100 dolar ele geçirdi. Sedat Y. isimli şahsın ise Ordu Caddesi'nde anahtarcılık yaptığı tespit edildi. Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

(İHA)

SONRAKİ HABER