Türkiye'nin gönderdiği tıbbi yardım Kazakistan'a ulaştı

Türkiye'nin corona virüsle mücadele kapsamında Kazakistan'a gönderdiği yardım malzemeleri teslim edildi.

POSTA POSTA
Türkiye'nin gönderdiği tıbbi yardım Kazakistan'a ulaştı

Türkiye'nin Nur Sultan Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Milli Savunma Bakanlığınca hazırlanarak Kazakistan'a gönderilen tıbbi malzeme yardımının Almatı'da Türkiye'nin Almatı Başkonsolosluğu'nca Kazakistan makamlarına teslim edildiği belirtildi.

Malzemelerin 150 bin maske, değişik miktarlarda yüz ve göz koruyucuları, tulum ve dezenfektandan oluştuğu ifade edilen açıklamada, "Tıbbi malzemelerin, Kazak dostlarımızın küresel bir tehdit halini alan Kovid-19 salgınıyla mücadelesinde destek olacağına inanıyoruz" denildi.

Açıklamada, Türkiye ve Kazakistan'ın derin ortak tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğuna dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:

Açıklamada, Türkiye'nin küresel salgın dolayısıyla bu zor günlerde tüm dostlarına destek olmaya ve yardım elini uzatmaya devam ettiği vurgulandı.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığının Telegram kanalından yapılan açıklamada da "Kardeş Türkiye'nin Kazakistan için kibar jesti, Kovid-19 salgınıyla mücadelede küresel dayanışmanın açık örneğidir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, ayrıca Abdi İbrahim ilaç şirketinin de Kazakistan'a ilaç yardımında bulunduğu kaydedildi.


Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER