için kaldı

Safranbolu Kovid-19 gölgesinde nüfusunun 6 katı turist ağırladı

Türkiye'de kent ölçeğinde UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki tek yer olma özelliği taşıyan ve tarihi yapıları korumadaki başarısı nedeniyle "korumanın başkenti" unvanıyla anılan Karabük'ün Safranbolu ilçesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde normalleşme dönemine girilmesiyle tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği mekanlar arasında yer aldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Safranbolu Kovid-19 gölgesinde nüfusunun 6 katı turist ağırladı

Dünyada "en iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Safranbolu, yerli ve yabancı turistlerden Kovid-19'a rağmen önceki yıl kadar olmasa da ilgi görmeye devam etti.

Osmanlı'nın mimarisi, şehir hayatı ve kültürünü günümüze kadar aktarmayı başaran, han, hamam, konak, çeşme, cami ve köprüleriyle açık hava müzesini andıran 50 bin nüfuslu ilçeyi, 8 ayda 300 bini aşkın yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER