Türk tatilciler Yunan adalarından vazgeçmiyor

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, hafta sonu tatilini Yunan adalarında geçirmek isteyen Türkler, deniz hudut kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

F5HABER F5HABER
Türk tatilciler Yunan adalarından vazgeçmiyor

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde, hafta sonu tatilini Yunan adalarında geçirmek isteyen Türkler, deniz hudut kapısı önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

İzmir, Manisa, Balıkesir başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden, İstanbul'dan gelen birçok kişinin, ekonomik krizi derinden yaşayan Yunanistan'ın Ege Denizi'ndeki adalarında iki günlük ucuz tatil geçirebilmek için akın etmesi, Yunanistan'ın Midilli Adası ile Ayvalık arasında feribotlarla ulaşımı sağlayan turizm acentelerinin de yüzünü güldürdü. Kuyrukların, Deniz Hudut Kapısı önünden Ayvalık Belediyesi bünyesindeki bir akaryakıt istasyonunun içine kadar uzaması dikkati çekti.

FİYATLAR UCUZ VE PORSİYONLAR DAHA BÜYÜK

Ayvalıklı turizmci Eşref Jale, bu hafta sonunun Midilli'de Meryem Ana günü olduğunu belirtti. Midilli'de bulunan Olimpos Dağı'nın eteklerindeki Ayasos Köyü'ndeki bir kiliseye onlarca kilometrelik zor ve dik bir parkurda yürüyerek ulaşan Hıristiyanların 'Hacı' sayılacağına ilişkin inanç nedeniyle Avrupa'nın dört bir yanından binlerce insanın da Midilli'deki otel ve pansiyonları doldurduğunu anlatan Jale şöyle dedi:

"Ama Türk vatandaşlarının Midilli başta olmak üzere Yunan Adaları'na gitmek istemesinin en büyük sebebinin, konaklama ve restoran fiyatlarının son derece ucuz olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Örneğin Ayvalık'ta bir otel ya da pansiyonda kişi başı konaklama yerine göre 200- 250 lira civarında seyrederken, Midilli'de 45 Euro'ya (yaklaşık 142 TL) kaliteli bir otelde konaklayabilmek mümkün. Bunun dışında adadaki restoranlarda tabaklar oldukça büyük ve porsiyonlar bizim restoranlara kıyasla daha fazla. Bu yüzden, bir AB ülkesi olan Yunanistan'ın Ege'deki adalarında 2 günlük de olsa hafta sonu tatilini farklı bir ambiyansla geçirmek isteyen Türkler, bu uzun kuyrukları oluşturuyor" diye konuştu.

(DHA - Tuncel YILMAZ)
SONRAKİ HABER