Kovulmamış! Misafirliği bitmiş

Katıldığı televizyon programında Koç Üniversitesi'nden kovulduğunu öne süren Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu'nun üniversitede kadrosunun olmadığı, "misafir" statüsünün de ocak ayında sona erdiği ortaya çıktı.

GASTE24 GASTE24
Kovulmamış! Misafirliği bitmiş

Yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin son gelişmelerin değerlendirildiği Türkiye'nin Nabzı programına katılan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, Koç Üniversitesi tarafından kovulduğunu iddia etti.  Ancak ABD'de yaşayan Çilingiroğlu'un Koç Üniversitesi'nde sözleşmeli bir kadrosunun bulunmadığı, "misafir öğretim üyesi" konumunun da ocak ayında sona erdiği öğrenildi.

"MİSAFİRLİK" OCAKTA BİTTİ

T24'te yer alan habere göre Koç Üniversitesi kaynakları, Prof. Çilingiroğlu için yapılan işlemin, "ocak ayında biten misafir profesörlük" konumu nedeniyle adının üniversite web sitesinden kaldırılmasından ibaret olduğunu söyledi. Kaynaklar, sona eren "misafirlik" için statü ve sözleşme olmadığından "fesih ve kovulma"nın söz konusu olmadığını, durumun Prof. Çilingiroğlu'na da bildirildiğini belirtti.

"KOVULDUM" DİYE AÇIKLADI!

Prof. Çilingiroğlu, dün akşam katıldığı CNN Türk canlı yayınında Koç Üniversitesi'nden kovulduğunu öne sürdü. "Beni atsan ne olur atmasan ne olur" diyerek ABD'de yaptığı çalışmaları anlatan Çilingiroğlu, "Benim hiç kimseye ihtiyacım yok" ifadelerini kullandı.

Kovulmamış! Misafirliği bitmiş - Resim : 1

7 MART'TA TEŞEKKÜR YAZISI

Öte yandan Milat yazarı Serdar Arseven, YouTube hesabında Koç Üniversitesi tarafından Çilingiroğlu'na 27 Mart'ta gönderilen yazıyı paylaştı. Yazıda, Çilingiroğlu'nun 27 Mart'ta "misafir öğretim üyesi" görevinin sona erdiği belirtilirken, kendisine "verdiği katkılardan dolayı teşekkür edildiği" aktarılıyor.

Diğer yandan Habertürk yazarı Sevilay Yaman'da,Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Adam alenen yalan söylüyor! Koç Üniversitesi Çilingiroğlu’nun misafir öğretim üyesi görevini başka bir üniversitede görev alması sebebiyle çok önce sona erdirmiş! 27 Mart’ta da bunu bildirmiş.Yani gerekçe olarak gösterdiği Habertürk TV’de ki yayından 5 gün önce! Buyrun belgesi!' ifadelerini kullanarak belgeyi paylaştı. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER