için kaldı

HDP önündeki oturma eyleminde 19'uncu gün

DİYARBAKIR'da, kayıp çocuklarının bulunmasını isteyen 44 ailenin, HDP il binası önündeki oturma eylemi 19'uncu günde devam ediyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
HDP önündeki oturma eyleminde 19'uncu gün

Hacire Akar, 21 Ağustos'ta kaybolan oğlu Mehmet'in (21) HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını iddia edip, 1 gün sonra, partinin Diyarbakır binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'den itibaren HDP önünde oturma eylemine başladı. Bugün HDP il binası önündeki oturma eyleminde 19'uncu güne girildi.

'BİZİM YÜREĞİMİZE EL ATSINLAR'

Bursa'dan gelen ve 7 yıl önce Balıkesir'de üniversite kazandıktan sonra kandırılarak dağa götürüldüğünü iddia ettiği kızı Ceylan Şeyma Tekin (24) için 16 Eylül'de akşamı oturma eylemine başlayan Türkan Mutlu, "Bu kadar çocuk nasıl tuzağa düşüyor. Kızım da onlardan biri. Kızım okuyordu. Balıkesir'de üniversite kazandı. O hafta okula teslim edecektim. Kaydı falan yaptırmıştım. Bizim canımızı yaktılar. Ben kızımı istiyorum. Ben kızımın peşindeyim. Televizyonda gördüm. Suriye'ye kadar gittim. Göremedim kızımı. Tüm dünyaya sesleniyorum. Bizim yüreğimize el atsınlar" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER