İletişim Başkanı Fahrettin Altun: 'Türkiye’nin otomobili ile yarım kalmış bir Devrim nihayete eriyor'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Türkiye’nin otomobili ile yarım kalmış bir Devrim nihayete eriyor. Yarım kalan Devrim’in hikayesini başarıyla sonlandırmak için atılan bu adımı bir zihniyet dönüşümünün en önemli sonuçlarından biri olarak görmek lazım” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İletişim Başkanı Fahrettin Altun: 'Türkiye’nin otomobili ile yarım kalmış bir Devrim nihayete eriyor'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, mikro blog platformu Medium hesabında Türkiye’nin otomobiline ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Altun yazısında şu ifadeleri kullandı:

“’Türkiye’nin otomobili’ ile yarım kalmış bir Devrim nihayete eriyor. 2019 yılının son haftasında cumhuriyet tarihimizin en önemli atılımlarından birine şahit olduk. Dünyada ve ülkemizde çok yankı uyandıran Türkiye’nin otomobilinin tanıtımı yapıldı. Aslında 58 yıllık gecikmiş bir hikayeyi, yarım kalmış bir Devrim’in hikayesini mutlu sonla bitirmek için büyük bir adım atıldı demek daha doğru olur. Türkiye çok daha önce kendi otomobilini üretebilirdi. Tıpkı çok daha önce kendi milli sanayisini inşa edebileceği, savunma sanayisinde kendi silahlarını geliştirebileceği, yerli teknolojiye yatırım yapabileceği gibi. Ama maalesef tüm bu adımlar birileri ya da çeşitli çıkar grupları tarafından engellendi. Bu topraklar için fikir üreten insanlar hayalperest ilan edildi. Neticede uzun yıllar sahip olduğu insan potansiyelini kullanamayan ve çoğu sektörde dışa bağımlı bir ülke olduk. O yüzden yarım kalan Devrim’in hikayesini başarıyla sonlandırmak için atılan bu adımı bir zihniyet dönüşümünün en önemli sonuçlarından biri olarak görmek lazım. 2002 yılından beri yapılmaz denilen her şeyi yapan, büyük projelerin altından alnının

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER