Kurbağadan yaşayan robot

ABD’de Tufts ve Vermont üniversitelerinden uzmanlar, kurbağa embriyonlarından dünyanın ilk ‘yaşayan robotlarını’ geliştirdiklerini ileri sürdü.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kurbağadan yaşayan robot

UZMANLAR yaşayan hücrelerden tamamen yeni hayat formları geliştirdi. Araştırma ekibi kurbağa embriyonlarından hücreler aldı. Bunları “programlanabilir bir makineye” dönüştürdü. Bu şekilde yeni “canlılar” istenen komutları yerine getirdi. Çalışmanın ilk kısmında yeni yaşam formları bir süper bilgisayar tarafından tasarlandı. Araştırmanın ikinci kısmında mikrobiyologlar, gen editörlüğü teknolojisi kullanarak Afrika kurbağası embriyonlarından kök hücreleri alarak bu tasarımları programlanabilir “hayat formlarına” dönüştürdüler.

ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLER YAPACAK

Araştırma ekibinde görevli Vermont Üniversitesi’nden Joshua Bongard, “Bunlar ne geleneksel anlamda robot ne de bilinen bir hayvan türü. Bu yeni bir yapay tür: Yaşayan ve programlanabilir bir organizma” dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER