için kaldı

Bakan Pekcan'dan önemli açıklamalar

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, katıldığı televizyon programında gündeme dair soruları yanıtlıyor

GASTE24 GASTE24
Bakan Pekcan'dan önemli açıklamalar

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan CNN Türk'te katıldığı programda Hakan Çelik'in sorularını yanıtlıyor.

İşte Bakan Pekcan'ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar; 

"Öncelikle sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonlarıyla Trump'la bize gösterdikleri 100 milyar dolarlık ihracat hedefi bize motivasyon oldu."

"Yoğun bir çalışma temposuna girdik. 100 milyar dolarlık ihracat için çalışma grupları oluşturduk."

"(ABD Ticaret Bakanı) Ross'la bir aya geldik stratejilerimizi ve yol haritalarımızı belirledik. Ben de ve Ross da çok detaycı. Daha çok üzerinde durduğumuz öncelikli hedef sektörleri belirledik. Öncelikle tekstil, hazır giyim, mobilya , otomotiv ekim ayında başlayacak. Sektör temsilcilerimizle bir araya geldik."

'STA UZUN SOLUKLU BİR İŞ'

"Çelikte 1.1 milyar dolar ihracatımız etkileniyor. Bugünkü ihracatımızın yüzde 50'si.. Önce ticaretin önündeki engelleri kaldırmak lazım. Ross çelikle ilgili daha tutucu davranıyor. Kota sistemi uygulamışlar biz de kota sistemini kabul edebiliriz. Biz de 22 ürüne ek vergi getirdik.

"Serbest ticaret anlaşması çok uzun soluklu bir iş. Alt çalışmasını yapabiliriz. Daha hızlı yol alabileceğimiz pazara daha hızlı girebileceğimiz bir ticaret anlaşması isteğimiz."

'BAKANLIKLAR ARASI WHATSAPP GRUBU'

"Biz 29 Ağustos'ta ihracat master planı açıkladık. Bütün sektörlerin görüşlerini aldık. Kendi stratejimizi belirledik. Hedef ülke ve hedef sektör belirledik."

"Hedef katma değeri yüksek ihracatı artırmak. Artma potansiyeli olan sektörler olsun diye çalışmalar yaptık. 5 sektör var makina , otomotiv, elektrik, kimya ve gıda sektörleri hedef aldık."

"Bakanlıklar arasında WhatsApp grubu var. Bana söylenen aylar süren şeyleri 10 dakikada uygulamaya geçirebiliyoruz."

'TİCARET SAVAŞI ASLINDA TEKNOLOJİ SAVAŞLARI'

"Hazır giyim ve tekstil bizim gururumuz. Hazır giyimde dünya ihracatında aldığımız pay yüzde 2.7. En geride olduğumuz girişim ve haberleşme grupları."

"Bütün stratejilerimizi teknoloji odaklı üretime dayalı olarak hazırlayacağız."

"Ticaret savaşları teknoloji savaşları aslında...."

Sürecek...

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER