Hong Kong'da yöneticilerden camiye TOMA özrü

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi yöneticileri, aylardır devam eden hükümet karşıtı protestolarda dün polisin bir camiye toplumsal olaylara müdahale aracıyla (TOMA) tazyikli su sıkması nedeniyle, kentte yaşayan Müslümanlardan özür diledi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Hong Kong'da yöneticilerden camiye TOMA özrü

South China Morning Post'un haberine göre, Baş Yönetici Carrie Lam ve kentin emniyet müdürü Stephen Lo Wai-chung ile birlikte söz konusu camiyi ziyaret etti.

Lam ve Wai-chung ziyaretin ardından yorum yapmadan camiden ayrılırken, Hong Kong İslam Toplumu Fonu Fahri Sekreteri Saeed Uddin, olayda caminin zarar görmediğini, dolayısıyla bir sorun olmadığını söyledi. Uddin, "Sadece, yapmamaları gerekiyordu. Özür dilediler, biz de kabul ettik." dedi.

Muhalif milletvekili Jeremy Tam'in paylaştığı videoda, dünkü protesto sırasında, TOMA'yla caddeden geçen polisin caminin kapısı önünde duran bir grup insanın üzerine aniden mavi boyalı su sıktığı görülüyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER