için kaldı

4.5G abone sayısı belli oldu!

Türkiye'de yaklaşık 4 yıl önce kullanılmaya başlanan 4.5G teknolojisinin abone saysı BTK tarafından açıklandı.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
4.5G abone sayısı belli oldu!

Sektörü regüle eden kuruluş olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK, iletişim sektörüne ait verileri açıkladı. BTK'nın açıklamasına göre Türkiye'de 2019 yılının üçüncü çeyreği itibariyle 82 milyon 896 bin 108 adet mobil abone bulunuyor. Bu abonelerin 76 milyon 28 bin 440 tanesi ise 4.5G abonesi.

4.5G abone sayısı belli oldu!

Ülkemizdeki 3G abone sayısı ise 4 milyon 959 bin 802'ye düştü. Bu rakamlarla 4.5G abone sayısı 3G'nin tam 15,3 katına ulaşmış oluyor. Yeni nesil mobil teknolojilerde abone sayısına bu kadar hızlı ulaşılmasının en önemli nedenlerinden biri internetin artık telefonlar için vazgeçilmez bir teknoloji haline gelmiş olması.

Ayrıca yeni nesil hizmet ve cihazların 4.5G desteği ile gelmesi ve kullanımlarının bazı durumlar için zorunlu tutulması da abonelerin bu teknolojiyi kullanmasını hızlandıran bir etken oldu. Henüz ülkemizde kullanılmasa da bir sonraki mobil iletişim teknolojisi 5G'nin önümüzdeki 2 yıl içinde Türkiye'de de hayata geçirileceği düşünülüyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER